ΤΟΠΙΚΑ

Στις 12 Δεκεμβρίου η απολογία του παπά – Χάρλεϊ στο Σ. Δ

στις-12-δεκεμβρίου-η-απολογία-του-παπά-833915

Αναβολή ζήτησε χθες ο π. Γεώργιος Δεληκώστας λόγω απουσίας του συνηγόρου του

«Xθες, Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, καταθέσαμε αίτημα αναβολής της εκδίκασης της υποθέσεως λόγω αδυναμίας παρουσίας του δικηγόρου υπεράσπισης. Το αίτημα έγινε δεκτό και η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα».

Με αυτή την προσωπική ανάρτηση ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, ο γνωστός σ’ όλους πάπα – Χάρλεϊ, γνωστοποίησε χθες ότι θα παρουσιαστεί για να απολογηθεί ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, που έχει παραπεμφθεί από την τοπική Εκκλησία, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της πορνείας, επειδή ζήτησε να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά το χωρισμό του με τη σύζυγό του, συνήψε σχέση με άλλη γυναίκα η οποία πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του.

Μετά την απολογία του στον εκκλησιαστικό ανακριτή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δημ. Κατούνη, ο 47χρονος ιερέας παραπέμφθηκε στο Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το οποίο όμως απέφυγε επιμελώς να εκδώσει απόφαση, καθώς δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει επί του «παραπτώματος» στο οποίο υπέπεσε ο 47χρονος ιερέας. Έκρινε ότι στον κατηγορούμενο ιερωμένο πρέπει να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών και αφού επισημάνθηκε πως είναι αναρμόδιο να αποφασίσει, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. Σημειώνεται πως ο π. Γεώργιος Δεληκώστας έχει τεθεί σε αργία και δεν ιερουργεί πλέον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου