ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Λιγότερα πωλητήρια λόγω Αirbnb ~ Έντονο το φαινόμενο την τελευταία διετία

λιγότερα-πωλητήρια-λόγω-αirbnb-έντονο-το-φ-834127

Πολλοί Βολιώτες νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας – Περισσότερα από 300 διαθέσιμα ακίνητα στον Βόλο

Νέα δεδομένα προκύπτουν στον χώρο του real estate λόγω της κατακόρυφης αύξησης των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση μέσω του Αirbnb. To φαινόμενο, που παρουσιάζει έξαρση την τελευταία διετία, επεκτείνεται πλέον πέραν των τουριστικών περιοχών και στον οικοδομικό ιστό του Βόλου, με περισσότερα από 300 ακίνητα, σπίτια και διαμερίσματα, να έχουν ενταχθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το φαινόμενο Αirbnb είχε τεθεί, εξάλλου, στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Βόλου, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους παριστάμενους η έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την οποία ξεπέρασαν τις 5.000 οι κλίνες που νοικιάστηκαν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας στην αιχμή της τουριστικής σεζόν σε Βόλο και Πήλιο.

Ανάλογη τάση παρατηρείται και στο πεδίο του real estate, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλητηρίων σε ακίνητα, παρά το σφοδρό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την πλευρά των εν δυνάμει αγοραστών, Ελλήνων και ξένων.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate, Βολιώτες, αλλά και ξένοι, μεταξύ δε αυτών και αρκετοί Ισραηλινοί, επιθυμούν να αγοράσουν αστικά ακίνητα στον πολεοδομικό ιστό του Βόλου, αλλά δεν κατορθώνουν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, ελλείψει διαθέσιμων ακινήτων.

«Δεν υπάρχουν πλέον νέα ακίνητα και υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι θέλουν να τοποθετηθούν επενδυτικά, να αγοράσουν γκαρσονιέρες και δυάρια, που όμως δεν υπάρχουν, γιατί δεν τα πουλούν οι ιδιοκτήτες, λόγω Αirbnb» επισήμανε η κ. Σκούρτη. Αρκετοί είναι εκείνοι που προτίθενται να διαθέσουν χρήματα για την αγορά ακινήτου, προκειμένου να το αξιοποιήσουν, πλην όμως το νέο κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις αλλάζει άρδην τα δεδομένα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν βρίσκουν πρακτικά ακίνητα να αγοράσουν και μένουν στην αναμονή με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει.

«Οι περισσότεροι κρατούν τα ακίνητά τους, κυρίως δυάρια και γκαρσονιέρες και τα εκμεταλλεύονται, προκειμένου να εξασφαλίζουν ένα μηνιαίο εισόδημα που καλύπτει τις ανάγκες τους. Για αυτό τον λόγο παρατηρείται μείωση στα πωλητήρια αστικών ακινήτων σε Βόλο και Νέα Ιωνία», σημείωσε η κ. Σκούρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου