Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου και τριτέκνων με τον Ν. Σαντορινιό

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-και-τριτέκν-834282

Υποβλήθηκε αίτημα για τη θεσμική ελάφρυνση του κόστους μετακίνησης των τριτέκνων

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό μαζί με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) και τη γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Σούλα Βακουφτσή, πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ» είχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μεϊκόπουλος.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα της Ομοσπονδίας σχετικά με την παροχή έκπτωσης σε όλα τα μέλη τρίτεκνων οικογενειών κατά τις μετακινήσεις τους και ειδικότερα για αυτές από και προς τη νησιωτική Ελλάδα.

Ο αν. υπουργός ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με υπηρεσιακούς και πολιτειακούς παράγοντες για την υλοποίηση του αιτήματος των τριτέκνων, καθώς και τις εμπορικές εκπτωτικές συμφωνίες που έχουν πετύχει για τη μεταφορά των μελών τους από και προς τη νησιωτική Ελλάδα.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι το πρόβλημα της μετακίνησης αφορά σε πολλές τρίτεκνες οικογένειες και ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Μεϊκόπουλου, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί η τρίτεκνη οικογένεια, η οποία αιμοδοτεί την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες και συμβάλλει στη μάχη του δημογραφικού και ζήτησε από τον κ. Σαντορινιό να εξετάσει τη δυνατότητα ελάφρυνσης του κόστους μεταφοράς των μελών της, κάτι που δεσμεύτηκε να κάνει ο κ. Σαντορινιός, λέγοντας πως θα εξετάσει τη δυνατότητα θεσμικής κατοχύρωσης έκπτωσης, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι παράμετροι και ακολουθήσει ο απαιτούμενος σχετικός διάλογος, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου