ΤΟΠΙΚΑ

Βλάβη εν πλω στο «Εξπρές Σαντορίνη»

βλάβη-εν-πλω-στο-εξπρές-σαντορίνη-851206

 

Μηχανική βλάβη σημειώθηκε χθες το πρωί στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη», το οποίο έπλεε ανοιχτά του Τρικερίου, με κατεύθυνση προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Συγκεκριμένα, το πλοίο απέπλευσε κανονικά χθες το πρωί από το λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 101 επιβάτες, 15 φορτηγά και 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Στο ύψος του Τρικερίου παρουσιάστηκε θόρυβος στην δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Βόλου, όπου κατέπλευσε στις 11.15 χθες το πρωί. Οι επιβάτες προωθήθηκαν τελικά στον προορισμό τους με το φλάιν κατ, το οποίο απέπλευσε χθες στις 2.30 μετά το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Τα οχήματα και τα φορτηγά θα προωθηθούν αντίστοιχα μόλις αποκατασταθεί η βλάβη του πλοίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ, ομάδα ειδικών εργάζονταν συντονισμένα, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα δρομολογηθεί εκτάκτως σήμερα ιπτάμενο δελφίνι, το οποίο θα αποπλεύσει στις 9.30 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά και στις 2.30 μ.μ. αντίστοιχα, θα πραγματοποιήσει κανονικά το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, το φλάιν κατ. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδικασίες αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εν συνεχεία δοκιμαστικό δρομολόγιο και να επανέλθει ακολούθως από αύριο το πλοίο στην γραμμή των νησιών των Βορείων Σποράδων, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Μόλις ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του «Εξπρές Σαντορίνη» θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τους ιθύνοντες.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ομολόγους του Δημάρχους Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη και Αλοννήσου κ. Βαφίνη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Οι τρεις Δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν συντονισμένες ενέργειες με στόχο την προώθηση των κοινών αιτημάτων σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους ιδιοκτήτες των πλοικτητριών εταιριών. Στόχος είναι η αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και στη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και η αναζήτηση λύσεων που θα επιτρέψουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου