ΤΟΠΙΚΑ

Αποδεσμεύονται οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ – ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

αποδεσμεύονται-οι-λογαριασμοί-της-δε-834489

Σημαντική δικαστική απόφαση επαναφέρει σε κανονική λειτουργία τη δημοτική επιχείρηση

Σε κανονική λειτουργία επανέρχεται η ΔΕΥΑΜΒ, μετά το άνοιγμα του συνόλου των λογαριασμών που διατηρεί στην τράπεζα Eurobank και μέσω των οποίων εξυπηρετείται όχι μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού, αλλά και η πληρωμή έργων, λογαριασμών, προμηθειών και δαπανών σε δημόσιες εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Δικαστική απόφαση – σταθμός δίνει ανάσα στη ΔΕΥΑΜΒ που επί μήνες λειτουργεί με τους λογαριασμούς της δεσμευμένους, μετά τις κινήσεις που η εργολήπτρια εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία επιχειρεί να εισπράξει ποσό 9,2 εκατ. ευρώ που της έχει επιδικάσει από το καλοκαίρι του 2014 ο Αρειος Πάγος για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε με βάση τη μελέτη.

Οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ μετά τις επιταγές προς εκτέλεση που είχε κοινοποιήσει η ΕΡΓΗΛ στην Eurobank παρέμεναν δεσμευμένοι από τον περασμένο Ιούλιο. Στις 13 Ιουλίου, η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Eurobank για να αποδεσμεύσει το σύνολο των λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ διατηρεί στην συγκεκριμένη τράπεζα περισσότερους από 50 λογαριασμούς, εκ των οποίων μόνο ο ένας, αυτός της μισθοδοσίας των εργαζομένων ήταν ανοιχτός λόγω ακατάσχετου.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκδικάστηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η ΔΕΥΑΜΒ εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Γιάννη Καραγκιόζο και το νομικό γραφείο του κ. Κλεάνθη Ρούσσου.

Χθες εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτό το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ για άνοιγμα των λογαριασμών και υποχρεώνει την τράπεζα να σταματήσει τη δέσμευση των ποσών στο σύνολο των λογαριασμών που διατηρεί η επιχείρηση στην Eurobank.

Το δικαστήριο που μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αναγνώρισε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ όσο οι λογαριασμοί της παραμένουν δεσμευμένοι και εξέδωσε απόφαση υπέρ της επιχείρησης για το άνοιγμα του συνόλου των λογαριασμών.

Μάλιστα το δικαστήριο έκανε δεκτή και την ένσταση που υπέβαλε ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιάννης Καραγκιόζος και απέβαλε την ΕΡΓΗΛ από την εκδίκαση της υπόθεσης όπου πήγε να ασκήσει κύρια και πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Eurobank για να παραμείνουν οι λογαριασμοί δεσμευμένοι.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση που επαναφέρει προσωρινά τη ΔΕΥΑΜΒ σε κανονική λειτουργία. Σημειώνεται ότι σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου