ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτωση για τις μετακινήσεις τους ζήτησαν οι τρίτεκνοι από τον αν. Υπ. Ναυτιλίας

εκπτωση-για-τις-μετακινήσεις-τους-ζήτ-834851

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας με μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας και την Πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό μαζί με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) και την Γραμματέα της Ομοσπονδίας κα Σούλα Βακουφτσή, Πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ».

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα της Ομοσπονδίας σχετικά με την παροχή έκπτωσης σε όλα τα μέλη τρίτεκνων οικογενειών κατά τις μετακινήσεις τους και ειδικότερα γι αυτές από και προς την νησιωτική Ελλάδα. Έθεσαν μάλιστα υπόψη του Αν. Υπουργού όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με υπηρεσιακούς και πολιτειακούς παράγοντες για την υλοποίηση του αιτήματός τους, καθώς και τις εμπορικές εκπτωτικές συμφωνίες που έχουν πετύχει για τη μεταφορά των μελών τους από και προς τη νησιωτική Ελλάδα.

Επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα της μετακίνησης αφορά πολλές τρίτεκνες οικογένειες και ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας.

Ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί η τρίτεκνη οικογένεια, η οποία αιμοδοτεί την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες και συμβάλλει στη μάχη του δημογραφικού και ζήτησε από τον Αν. Υπουργό να εξετάσει την δυνατότητα ελάφρυνσης του κόστους μεταφοράς των μελών της.

Ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα θεσμικής κατοχύρωσης έκπτωσης, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι παράμετροι και ακολουθήσει ο απαιτούμενος σχετικός διάλογος, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου