ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη κίνηση αλλά περιορισμένοι τζίροι στην κυριακάτικη αγορά του Βόλου

μεγάλη-κίνηση-αλλά-περιορισμένοι-τζί-835080

Μεγάλη κίνηση στην αγορά, οι τζίροι όμως των εμπόρων ήταν περιορισμένοι κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων και παρά τις χαμηλές τιμές που ισχύουν στο πλαίσιο του 10ημέρου ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη.

Τα εμπορικά καταστήματα λειτούργησαν χθες από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ωστόσο η κίνηση των καταναλωτών άρχισε να «σπάσει» από τις δύο το μεσημέρι.

«Είχαμε σύμμαχο τον καιρό. Υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στην αγορά. Ολόκληρες οικογένειες κινούνταν στην αγορά, έβλεπαν βιτρίνες, οι αγορές ήταν όμως περιορισμένες και μετά τις δύο το μεσημέρι η κίνηση έπεσε», σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Ν. Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος.

Οπως επεσήμανε ο κ. Οντόπουλος, δυστυχώς παρά και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου, συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα του Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου στην εμπορική αγορά. «Η αγορά δεν έχει την περσινή δυναμική ούτε στη διάρκεια του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων», σημείωσε.

Μάλιστα ο ίδιος έθεσε εκ νέου το πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Ν. Ιωνίας για την κατάργηση της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. «Σε μία καλή Κυριακή αυτό που πετυχαίνουμε είναι να κάνουμε το 40% του τζίρου μιας καθημερινής. Ομως τα έξοδα είναι διπλάσια για εμάς. Για παράδειγμα οι μισθοί πληρώνονται προσαυξημένοι λόγω Κυριακής. Δεν αξίζει για τους εμπόρους να ανοίγουν τα καταστήματά τους Κυριακές, δεδομένου ότι «σπάνε» και οι τζίροι της Δευτέρας και της Τρίτης. Αυτό που λείπει από την αγορά είναι τα χρήματα κι όχι οι ώρες», επανέλαβε ο ίδιος.

Ετοιμάζονται για Black Friday

Μετά την ολοκλήρωση του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η τοπική αγορά προετοιμάζεται για τη Black Friday με υψηλά ποσοστά εκπτώσεων. Αρχικά στον… ξενόφερτο θεσμό συμμετείχαν μόνο τα πολυκαταστήματα, ωστόσο πλέον έχουν συμπαρασυρθεί και μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Η Black Friday θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στην εμπορική αγορά και του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου