ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος υποδέχεται σήμερα την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά

ο-βόλος-υποδέχεται-σήμερα-την-εικόνα-τ-835088

Ιστορικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία συνιστά η έλευση στον Βόλο της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας και εφόρου του Ποντιακού Ελληνισμού, που φυλάσσεται στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, στο όρος Βέρμιο, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Την σεπτή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά θα κομίσει σήμερα, Δευτέρα, στις 5.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και θα την υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ως επικεφαλής του Ιερού Κλήρου.

Μετά την υποδοχή, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου κ. Παντελεήμονος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιώτατου κ. Ιγνατίου, μετά τον οποίο, στις 9μ.μ., θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο.

Από αύριο, Τρίτη 6 έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα τελείται καθημερινά Ορθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7.30-9.30π.μ.. Στις 11π.μ. θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά, στις 6μ.μ. Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και στις 9μ.μ. Μικρό Απόδειπνο.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 8.30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη γιορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, μετά Θείου Κηρύγματος και στις 11.30 θα ψαλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά, μετά την οποία η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονισθεί και πάλι στην ιστορική Θεομητορική της καθέδρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνας, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα παραμένει ανοικτός, από τις 7π.μ. έως τις 10μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου