ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου «Ολγα Βασδέκη»

πλήθος-κόσμου-στα-εγκαίνια-του-αθλητι-835372

Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα εγκαίνια στο αθλητικό κέντρο «Ολγα Βασδέκη» με πλήθος κόσμου να παραβρίσκεται στην εκδήλωση. Το νέο αθλητικό κέντρο άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του για τους πολίτες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας προσφέροντας ακόμα ένα μέρος άθλησης για εκείνους και για τους αθλητικούς συλλόγους τις περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αναβάθμισης των υφισταμένων γηπέδων στο αθλητικό κέντρο «Βασδέκειο» με τον Δήμο Βόλου να πραγματοποιεί πλήρη εξωραϊσμό των εγκαταστάσεων που περιελάμβανε την αποκατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και την συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση 6.400 τ.μ. συνθετικού χλοοτάπητα κατηγορίας FIFAQUALITY, αλλά και την αποκατάσταση του δαπέδου του γηπέδου μπάσκετ με επίστρωση αυτού με ακρυλικό δάπεδο, ενώ ακόμα τοποθετήθηκαν 300 πλαστικά καθίσματα κατά μήκος της κερκίδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τουρνουά ποδοσφαίρου των ακαδημιών της ΕΠΣΘ Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι ομάδες της Νίκης Βόλου, Δάφνης, Μαγνησιακού, Ακρόπολης Σέσκλου, Θησέα Αγριάς, Αγίας Παρασκευής, Αγίας Άννας, Ερμή, Αθλου Αλμυρού, ΠΑΕ Βόλος και αγώνες στο γήπεδο μπάσκετμε τη συμμετοχή των ομάδων του Αιολικού της Ανόρθωσης και της Νίκης.

Τα εγκαίνια του νέου αθλητικού κέντρου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος δήλωσε:

«Τις τελευταίες μέρες που επισκεπτόμουν τον χώρο για να δω την πορεία των έργων, έβλεπα συγκινημένους ηλικιωμένους ανθρώπους που δάκρυζαν και τώρα καταλαβαίνω το γιατί. Είναι ένας χώρος που αναβαθμίζει τηνπεριοχή, ένας χώρος άθλησης που είχαν ανάγκη τα παιδιά όχι μόνο για ποδόσφαιρο αλλά για μπάσκετ και στίβο. Θέλω επίσης να κάνω και μια ευχή,αυτό τον χώρο να τον αγαπήσουνκαι να τον προσέξουν ώστε τα παιδιά μας να έχουν και αύριο ένα μέρος να αθλούνται μακριά από άλλες δραστηριότητες. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το έργο έγινε με χρήματα των δημοτών, είναι δικό τους έργο με δικά τους χρήματα, τα οποία διαχειρίζεται και αξιοποιεί η σημερινή δημοτική αρχή. Έρχονται και άλλα έργα τόσο στη Νέα Ιωνία, όσο και στον Βόλο πολύ σύντομα».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης ο οποίος ανέφερε:

«Είναι ένα μεγάλο έργο που το χρειαζόμασταν πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, ξέρετε όλοι ότι ο Βόλος έχει μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα, αυτό το γήπεδο λύνει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο της Νέας Ιωνίας αλλά όλου το πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σε συνέχεια του βοηθητικού του ΕΑΚ η δημοτική αρχή ακούει συνεχώς τις ανάγκες όλων των αθλουμένων παιδιών των γονέων και των παραγόντων του τοπικού ποδοσφαίρου και πράττει πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί υπερβαίνοντας τον εαυτό της, δεν εκφράζεται με λόγια η χαρά, οι μόνοι που μπορούν να εκφράσουν πραγματικά την ανάγκη, τηχρησιμότητα αυτού του έργου είναι τα παιδιά, με τους γονείς να τα θαυμάζουν και με εμάς να τα χειροκροτούμε. Μακάρι να συνεχίσουν έργα τέτοιου βεληνεκούς για να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλοι στον Βόλο».

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Αναστάσιος Μπατζιάκας συμπλήρωσε:

«Επί πάρα πολλά χρόνια που ήμουν πρόεδρος της ΕΠΣΘ προσπάθησα πάρα πολύ να γίνει ένα τέτοιο κέντρο, ευτύχησα όμως να γίνει αυτό ως αντιδήμαρχος μαζί με τον δήμαρχό μας τον Αχιλλέα Μπέο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου