Ξεσηκώθηκαν για τη γιατρό τους

ξεσηκώθηκαν-για-τη-γιατρό-τους-456331

Εξοργισμένοι είναι 300 και πλέον κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου με την ενδεχόμενη μετακίνηση στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου της γενικής ιατρού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής κ. Ηλιάνας Κεράνη. Το θέμα της μετακίνησης της ιατρού εισήγαγε εκτός ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βακούλας με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.
 
Στο «πόδι» βρίσκεται ολόκληρο το Νότιο Πήλιο μετά την είδηση πως η γενική ιατρός του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής κ. Ηλιάνα Κεράνη θα μετακινηθεί για έξι μήνες στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.
Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και ξεκίνησαν να συλλέγουν υπογραφές για να δείξουν την αντίδρασή τους σ’ αυτή τη μετακίνηση αλλά και να πιέσουν τους ιθύνοντες έτσι ώστε να λάβουν πίσω την απόφασή τους.
Μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 υπογραφές κατοίκων, ενώ η προσπάθειά τους συνεχίζεται.
Παράλληλα με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη γιατρό, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από την έρευνά της για ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια στο Νότιο Πήλιο, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταμάτης Βακούλας ζήτησε να συζητηθεί η μετακίνησης της ιατρού εμβόλιμα χθες στο δημοτικό συμβούλιο.
Μέχρι στιγμής ήδη ο Δήμαρχος κ. Φορτούνας έχει πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου ζητώντας την παραμονή της ιατρού. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαμαρκάκης πρότεινε να επαναληφθεί η παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου και να προσκομισθούν όλες οι υπογραφές των κατοίκων.
Το ζήτημα θα συζητηθεί εκτενέστερα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αποτελούσε θέμα εκτός ημερησίας διάταξης.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου