ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τον Βασίλη Αναγνωστόπουλο

τίμησαν-τον-βασίλη-αναγνωστόπουλο-835635

Το σημαντικό έργο του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο επίκεντρο χθεσινής εκδήλωσης

Αφιέρωμα τιμής σε έναν ακούραστο εργάτη των γραμμάτων ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σηματοδοτώντας τη διημερίδα που έχει ως θέμα το παιδικό βιβλίο. Τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επί σειρά ετών πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνεργάτες του κ. Αναγνωστόπουλου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, φοιτητές παλιοί και νέοι, αλλά και πνευματικοί άνθρωποι που έσπευσαν να σφίξουν το χέρι του τιμώμενου, για να του εκφράσουν την εκτίμησή τους στο πρόσωπό του, το έργο και την μεγάλη προσφορά του.

Ο τιμώμενος της εκδήλωσης εξέφρασε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την συγκίνησή του για την τιμητική πρωτοβουλία των διοργανωτών της διημερίδας για το παιδικό βιβλίο και επεσήμανε ότι καμαρώνει για την πρόοδο των φοιτητών του και του Πανεπιστημίου, που πλέον ενηλικιώθηκε, όπως είπε.

Η προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετράει δεκαεννέα δημιουργικά χρόνια από το 1989 μέχρι την συνταξιοδότησή του, το 2008, ενώ όπως επισήμανε, παρακολουθεί πάντα την εξέλιξη του Πανεπιστημίου, και για αυτό τον λόγο, άλλωστε, επέλεξε συνειδητά τον Βόλο ως τόπο διαμονής, παρά το γεγονός ότι έλκει την καταγωγή του από την περιοχή της Καρδίτσας.

«Μεγάλωσα κι εγώ μαζί με το Πανεπιστήμιο. Είμαι από τους πρώτους που το βλέπαμε να ανθίζει σιγά – σιγά, να μεγαλώνει, να διευρύνεται, να αποκτά καινούργια κτίρια, συναδέλφους, και πάντα θυμάμαι το πρώτο μάθημα που είχα κάνει στο Πεδίο του Αρεως, γιατί είχε ξεκινήσει από κει το Πανεπιστήμιο. Όλα αυτά με φορτώνουν με συγκίνηση», είπε.

Ανατρέχοντας στα χρόνια της διδακτορικής του θητείας θυμάται έντονα «την πόρτα του γραφείου μου, που ήταν πάντοτε ανοιχτή, για να έρχονται οι φοιτητές και οι συνάδελφοι ελεύθερα και να μην χτυπούν την πόρτα. Αυτό με εκφράζει και απέναντι στους ανθρώπους. Δηλαδή αγαπάω τους ανθρώπους, με ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην χθεσινή εκδήλωση τιμής επισήμανε ότι «με συγκινεί και με τιμά και είναι κάτι που το θεωρώ σαν μια ανώτερη αναγνώριση, όχι απλώς αγάπης, αλλά και φιλίας του κόσμου», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι: «Εχει ανθήσει το παιδικό βιβλίο, έχει ενημερωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος και πιστεύω ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ομιλητές ήταν οι Τ. Τσιλιμένη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ελ. Κονταξή, φιλόλογος δρ., μέλος ΕΔΙΠ του Παν. Θεσσαλίας, Κ. Κατσώνης, φιλόλογος και πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού/Νεανικού Βιβλίου, Κ. Λιάπης, ερευνητής και λαογράφος. Την εκδήλωση συντόνισε η Νατάσα Καρακατσάνη, συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Παν. Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου