ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία από το Δικαστήριο στον 25χρονο που απείλησε τον πατέρα του

δεύτερη-ευκαιρία-από-το-δικαστήριο-στ-835651

Αθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 25χρονος που συνελήφθη την Τρίτη στον Βόλο για ενδοοικογενειακή βία.

Ο νεαρός είχε σηκώσει τη φωνή του και είχε απειλήσει τον πατέρα του. Εντούτοις, χθες στο δικαστήριο ο πατέρας του ζήτησε να μην διωχθεί ποινικά ο γιος του, τονίζοντας ότι επισκέφτηκε κέντρο απεξάρτησης από το αλκοόλ στη Λάρισα.

«Όλα όσα αναφέρω στη μήνυσή μου ισχύουν. Τα πάντα όσα έχω αναφέρει κατά καιρούς. Όμως αυτή τη φορά τον ξεσήκωσε η μητέρα του και πήγαν στη Λάρισα. Θα παρακολουθήσει πρόγραμμα. Η μητέρα του ίσως τον βοηθήσει καλύτερα από εμένα. Θέλω να έχει μία δεύτερη ευκαιρία», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ. «Τώρα έχω να πιω αλκοόλ τρεις – τέσσερις μέρες και ωστόσο είμαι καλά κάτι που δεν το περίμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το βράδυ του ενδοοικογενειακού επεισοδίου επισήμανε ότι είχε επιστρέψει από βραδινή έξοδο και είχε πιεί αρκετό αλκοόλ.

«Δεν θυμάμαι τι συνέβη ακριβώς. Όμως, είχα ένα φόβο ότι ο πατέρας μου θα με κλείσει φυλακή από άλλες φορές που με έχει απειλήσει. Του ζητούσα να με διαβεβαιώσει ότι δεν θα το πράξει», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος επισήμανε ότι με τη μητέρα του που θα εγκατασταθούν στην Λάρισα για το πρόγραμμα θα τα καταφέρει να ορθοποδήσει. «Με τον πατέρα μου είμαστε ίδιοι. Αυτό είναι που μας χωρίζει», ανέφερε.

Ακολούθως το Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή του με την προϋπόθεση ότι ο 25χρονος υα προσκομίσει έγγραφο στο Δικαστήριο για την παρακολούθηση του προγράμματος απεξάρτησης.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου