ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά σε δίκη 70χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

ξανά-σε-δίκη-70χρονος-για-προσβολή-γενετ-835694

70χρονος ημεδαπός κάτοικος νησιού των Βορείων Σποράδων

Κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας όμως ο εισαγγελέας έδρας άσκησε έφεση.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ξεκίνησε χθες η δίκη ενός 70χρονου κατοίκου νησιού των Βορείων Σποράδων.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του, φέρεται να έχει ενεργήσει ασελγείς χειρονομίες και πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών.

Η υπόθεση συνέβη τον Ιούλιο του 2014 σε νησί των Βορείων Σποράδων και συγκεκριμένα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και σε κοινωνική εκδήλωση.

Χθες στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας οι δύο γονείς του ενός κοριτσιού και η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

«Δεν έχω αμφιβολίες ότι οι καταθέσεις των κοριτσιών δεν ήταν ακριβείς», επισήμανε η εισαγγελέας έδρας ζητώντας την ενοχή του κατηγορούμενου.

Σφόδρα ήταν τότε η αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος επισήμανε ότι οι δύο ανήλικες δεν εξετάστηκαν ποτέ ενώπιον του δικαστηρίου και ότι οι καταθέσεις που είχαν δώσει διέφεραν σημαντικά η μία από την άλλη.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε τελικά να ανακοινώσει απόφαση και ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 12 Απριλίου 2019 προκειμένου να κληθούν οι ανήλικες στο Τριμελές και να εξεταστούν κεκλεισμένων των θυρών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου