ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια στο δράμα του Αιγύπτιου πατέρα που αναζητά τα παιδιά του στον Βόλο

συνέχεια-στο-δράμα-του-αιγύπτιου-πατέ-835718

Δυστυχώς, η αναζήτηση των δύο παιδιών του Αιγύπτιου που «χάθηκαν» υπό άγνωστες συνθήκες σε ναυάγιο το 2016 ανοιχτά της Κρήτης δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ο Αιγύπτιος που παρουσιάστηκε προχθές στα Δικαστήρια του Βόλου και προσκομίζοντας φωτογραφίες και έγγραφα ισχυριζόταν ότι τα δύο ανήλικα τέκνα του βρίσκονται στον Βόλο επισκέφτηκε την Παιδόπολη Αγριάς όπου όμως δεν έγινε η ταυτοποίηση που ανέμενε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φύλακας δεν αναγνώρισε κανένα παιδί με τα στοιχεία του ανήλικου γιου του. Επιπλέον, η Παιδόπολη Αγριάς φιλοξενεί μόνο ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια και έτσι δεν μπόρεσε να γίνει ταυτοποίηση ούτε για την κορούλα του.

Εντούτοις, ο Αιγύπτιος δεν το βάζει κάτω. Εχει ελπίδα ότι τα παιδιά του βρίσκονται σε κάποια άλλη δομή στον Βόλο ίσως στον ξενώνα της Άρσις στην Πορταριά.

Για την ταυτοποίηση των ανήλικων αρχικώς είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Βόλου ώστε να επισκεφτεί το «Μόζα», όμως εκεί φιλοξενούνται οικογένειες με παιδιά.

Ο Αιγύπτιος ζήτησε λοιπόν να επισκεφτεί τελικά την Παιδόπολη.

Ο ίδιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα συνεχίσει την αναζήτησή του. Ο πατέρας που αγωνιά βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και έναν μήνα και όλο αυτό το διάστημα διεξάγει έρευνες. Στο ναυάγιο έχασε τη σύζυγό του. Ο ίδιος επέστρεψε στη χώρα του ως λαθρομετανάστης και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ιταλία.

Σήμερα μένει στις Συρακούσες με το τρίτο του παιδί, ένα κοριτσάκι. Δεν μπορεί όμως να σταματήσει να σκέφτεται τα άλλα δύο παιδιά του, ένα κοριτσάκι ηλικίας έξι ετών και ένα αγοράκι ηλικίας εννέα ετών, που χάθηκαν στο ναυάγιο υπό άγνωστες συνθήκες.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου