ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες από την ΕΒΟΛ σε 15 φοιτητές

υποτροφίες-από-την-εβολ-σε-15-φοιτητές-835969

Παρουσία πλήθους κόσμου η χθεσινή συγκινητική εκδήλωση απονομής στις εγκαταστάσεις της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας

Στιγμές συγκίνησης και χαμόγελα χθες στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος έδωσε υποτροφίες σε δεκαπέντε νέους φοιτητές του Βόλου προκειμένου εκείνοι να έχουν την οικονομική δυνατότητα που στερούνται οι οικογένειές τους και να σπουδάσουν στις πόλεις που πέρασαν χωρίς προβλήματα και άγχος.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και πλήθος κόσμου.

«Για εμένα προσωπικά τον πρόεδρο αυτής της μικρής συνεταιριστικής οργάνωσης, για όλο το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σήμερα είναι μια καλή μέρα, μία μέρα χαράς», είπε ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Πρίντζος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Η Παναγία η Γαλακτοτροφούσα μάς βοήθησε και μας βοηθά συνεχώς και είναι τρίτη χρονιά που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε αυτή την πορεία την ανοδική και να έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες να κάνουμε πάλι αυτή την εκδήλωση και να δίνουμε σε δεκαπέντε παιδιά υποτροφίες για να τους βοηθήσουμε να σπουδάσουν σε πόλεις εκτός του θεσσαλικού χώρου».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου είναι μία δραστήρια συνεταιριστική οργάνωση, η οποία προσφέρει στον αγροτικό κόσμο με πολλές παρεμβάσεις. «Παράλληλα προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα αυτά χρόνια που περνά η πατρίδα τούς συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι αναξιοπαθούντες. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το κοινωνικό σύνολο που έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε διότι αυτό το κοινωνικό σύνολο μας βοηθά, καθώς στηρίζει τα προϊόντα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαριθμώντας τους τρόπους με τους οποίους βοηθά την τοπική κοινωνία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στη ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με ασθενοφόρα και του Νοσοκομείου με μηχανήματα, τη στήριξη συμπολιτών με διατακτικές πάνω από 4.000 ευρώ ετησίως, τη συνδρομή στην Αστυνομία με περιπολικά οχήματα. «Δεν σώζουμε την τοπική κοινωνία, όμως παρεμβαίνουμε και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι» επισήμανε και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βρίσκονται δίπλα στην ΕΒΟΛ.

«Αυτό που επιτυγχάνουμε γίνεται με αγώνα και θυσίες, με πολλή δουλειά από μέρους των εργαζομένων. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας που την έχουμε δίπλα μας να είμαστε ακόμη καλύτερα και του χρόνου και να μπορέσουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Για σπουδαίο έργο από μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς έκανε λόγο από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Παίρνοντας τον λόγο ο Μητροπολίτης διατύπωσε τη βεβαιότητά του ότι αυτό το κοινωνικό έργο γίνεται σωστά και με ανιδιοτέλεια.

«Στοχεύετε πάντοτε εκεί που υπάρχει ανάγκη όπως είναι η νοσηλεία, η ασφάλεια, η παιδεία. Αυτά τα παιδιά που από εσάς θα έχουν αυτό το δώρο να μπορούν να σπουδάσουν χωρίς το άγχος και την αγωνία εφόσον οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Πιστεύω ότι θα σας είναι ευγνώμονες. Θα αξιοποιήσουν αυτή τη συμβολή» επισήμανε ο ίδιος.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό που η τοπική κοινωνία αντέχει παρά τις δυσκολίες και οι θεσμοί λειτουργούν. «Έχουμε αποδείξει είναι ότι η ενότητά μας μπορεί να παράξει έργο. Έχουμε κατορθώσει όλοι μαζί να έχουμε κλίμα εμπιστοσύνης και μία ενότητα που η πατρίδα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος και στη συνέχεια έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο από την Παναγιά Ξενιά στον πρόεδρο του Α.Σ. Βόλου, μία εικόνα.

Τις ευχαριστίες του για την κοινωνική προσφορά της ΕΒΟΛ προς την τοπική κοινωνία εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Επιστρέφει στην κοινωνία ένα μέρος της προσπάθειάς της. Αυτή είναι η διαφορά μίας επιχείρησης που σέβεται και εκτιμά τους ανθρώπους που τη στηρίζουν που είναι κοινωνία όλη. Αλλά η μέρα σήμερα είναι μεγάλη καθώς η ΕΒΟΛ επενδύει στα παιδιά και στους νέους που είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών», επισήμανε ο ίδιος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ακόμη ότι «με τη στάση του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δίνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και σοβαρότητας. Δίνει και ένα μήνυμα σε όλες τις βιομηχανίες οι οποίες είναι κερδοφόρες να παραδειγματιστούν και να κάνουν ένα ανάλογο βήμα υπέρβασης κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στη φθορά».

Πρόκειται για ένα μήνυμα ζωής, επισήμανε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Νομίζω πως όσες λέξεις και να πούμε όλοι εμείς η εικόνα που αποτυπώνεται από μόνη της τα λέει όλα, από τα συγκινημένα πρόσωπα των γονιών και τα χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών των παιδιών. Νομίζω ότι αυτό που γίνεται κάθε χρόνο από τον Συνεταιρισμό καθορίζει όλη την κοινωνία ως πρότυπο ζωής αλλά κυρίως τις ζωές των παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι: «Η ΕΒΟΛ αποτυπώνει ένα κοινωνικό στίγμα που το έχουμε όλοι ανάγκη και εμείς ως φορείς Αυτοδιοίκησης δεν έχουμε παρά να είμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες».

Προσφορά και στην τοπική Εκκλησία

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε και την προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ποσού ύψους 2.300 ευρώ προκειμένου να το αξιοποιήσει για ανάγκες που έχει.

Πρόκειται για το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον παγκάρι του ναΐσκου που βρίσκεται δίπλα στη γαλακτοβιομηχανία. Ο κ. Πρίντζος εξομολογήθηκε ότι η ταμπέλα στον ναό δεν ανέγραφε ότι τα κεριά ήταν δωρεάν μέχρι και πριν από δύο χρόνια με αποτέλεσμα κάποιοι να αφήνουν χρήματα παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε παγκάρι. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ανακοίνωσε λοιπόν στον Μητροπολίτη ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ανήκουν στην τοπική Εκκλησία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου