ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Αδικη η περικοπή επιδοτήσεων

χρ-μπουκώρος-αδικη-η-περικοπή-επιδοτή-836217

Στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση φέρνει το θέμα ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Μετά την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την άδικη περικοπή της Ενιαίας Ενίσχυσης χιλιάδων αγροτών, εξαιτίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ο βουλευτής Μαγνησίας επανέρχεται στο ζήτημα καταθέτοντας, αυτή τη φορά, επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό. Σκοπός της επίκαιρης ερώτησης είναι να κληθεί στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες αγρότες στη Μαγνησία, όπως είναι αυτό των άδικων περικοπών της Ενιαίας Ενίσχυσης από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ζημιώνοντας πλήθος καλλιεργητών.

Πιο συγκεκριμένα, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας τονίζονται τα εξής: «Με αφορμή την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους αγρότες, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί υπήρξαν άδικες περικοπές στις επιδοτήσεις αγροτών, λόγω της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Με δεδομένο ότι:

Α) Δεν έχουν παρέλθει οι νέες προθεσμίες που προέκυψαν μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος για τακτοποίηση και εξαγορά. Προθεσμίες οι οποίες λήγουν το 2020.

Β) Πολλά δασαρχεία δεν έχουν καταχωρήσει στο σύστημα τις αιτήσεις εξαγοράς που ήδη έχουν υποβληθεί.

Γ) Οι δεσμεύσεις των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ότι για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα επηρεαστούν οι πληρωμές της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠ, εξαιτίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Δ) Η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης γίνεται με βάσει τον ευρωπαϊκό κανονισμό και πληρώνονται οι επιλέξιμες εκτάσεις.

Είναι αδιανόητο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να καταδικάζει χιλιάδες αγρότες με αστήρικτες αποφάσεις.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γιατί δεν πληρώθηκαν οι φετινές επιδοτήσεις σε χιλιάδες αγρότες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ακόμη και να καλλιεργήσουν;» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου