ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα μαθητές με ειδικά προβλήματα στη Σκιάθο περιμένουν στέγη…

δέκα-μαθητές-με-ειδικά-προβλήματα-στη-851206

Την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Σκιάθο υπέβαλε ως αίτημα στο υπουργείο Παιδείας -συμπληρωματικά στην εισήγηση που έχει ήδη αποστείλει για την ίδρυση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής- η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο προτείνεται να λειτουργήσει ως 2θέσιο, με την επωνυμία «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Από την καταγραφή των αναγκών για εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην οποία προχώρησε η Διεύθυνση, προκύπτει ότι με τη λειτουργία του σχολείου στα θρανία της σχολικής μονάδας θα καθίσουν 10 μαθητές.
Με την συμπληρωματική εισήγηση, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει ακόμη την ίδρυση δύο επιπλέον Τμημάτων Ένταξης. Το πρώτο στο 8θέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, με 12 μαθητές και το δεύτερο στο 6θέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών με οκτώ μαθητές.
Και για τις τρεις νέες προτάσεις υπάρχουν εξασφαλισμένες αίθουσες, ώστε εάν εγκριθούν οι ΣΜΕΑ να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Τη σύμφωνη γνώμη τους έχουν εκφράσει ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και το ΚΔΑΥ Μαγνησίας.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Ζίκος σημειώνει ότι στο νησί της Σκιάθου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα παραδοθεί σε χρήση το νέο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται χώροι για την εγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σκιάθου, καθώς θα μείνουν κενές αίθουσες.
Το Τμήμα Ένταξης θα μπορέσει να λειτουργήσει σε αίθουσες του νέου διδακτηρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αρχική της εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας έχει προτείνει την ίδρυση έντεκα Τμημάτων Ένταξης σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας.
Επιπλέον έχει εισηγηθεί, μεταξύ άλλων, την προαγωγή δύο δημοτικών σχολείων, την ίδρυση 2θέσιου Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό στο χώρο του ΚεΣΑΑΜ και τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.
Για το επόμενο διδακτικό έτος έχει ζητήσει έξι νέες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων Φυσικής Αγωγής και Μουσικής, 13 νέες οργανικές θέσεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές) και μία νέα οργανική θέση Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου