ΤΟΠΙΚΑ

Μία πρωτοβουλία που έγινε θεσμός στα 3ο Γυμνάσιο -Λύκειο Βόλου

μία-πρωτοβουλία-που-έγινε-θεσμός-στα-3ο-836758

Καθηγητές, γονείς και συγγενείς των μαθητών προσέφεραν ζωή δίνοντας αίμα

Πρωτοβουλία που έχει γίνει πλέον θεσμός αποτελεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει τα τρία τελευταία χρόνια, δύο φορές μέσα στη σχολική χρονιά το 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Φέτος τις δυνάμεις του στην πρωτοβουλία για προσφορά αίματος και άρα ζωής στον συνάνθρωπο ένωσε και το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Το σκηνικό στο προαύλιο των συστεγαζόμενων σχολείων χθες το πρωί θύμιζε γιορτή για τη ζωή. Γονείς, συγγενείς των μαθητών, καθηγητές προσήλθαν και προσέφεραν αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας που στάθμευσε στο σχολικό συγκρότημα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί.

Εως τις 11 το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί 19 φιάλες αίματος από εθελοντές αιμοδότες που έδωσαν έμπρακτο παράδειγμα προσφοράς στους μαθητές. Οι μαθητές έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

«Υπάρχει μία συνήθεια στο σχολείο μας να δίνουμε όνομα στις ημέρες μέσα στο χρόνο. Σήμερα είναι η ημέρα του «δίνω». Εχουν έρθει εθελοντές αιμοδότες για να δώσουν αίμα και μας επιτρέπουν με τον τρόπο αυτό να στείλουμε μήνυμα εθελοντισμού, αγάπης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία και ένα παράδειγμα στους μαθητές ότι όταν δίνεις αίμα δίνεις ζωή. Οι μαθητές έχουν παροτρύνει τους δικούς τους ανθρώπους να έρθουν και να προσφέρουν αίμα και έχουν μπει οι βάσεις για να γίνουν και οι ίδιοι συνειδητοί εθελοντές αιμοδότες», δήλωσε η φιλόλογος και υπεύθυνη του συλλόγου διδασκόντων για την εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, Ασημίνα Σαρδέλη.

Όπως κάθε χρόνο, η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βόλου. Η πρόεδρος Λία Ρηγάκη Καλτσογιάννη τόνισε ότι «είναι μία παράδοση για τον σύλλογο τα τρία τελευταία χρόνια. Δίνουμε ζωή και ένα έμπρακτο παράδειγμα στα παιδιά μας που βλέπουν τους γονείς τους και τους καθηγητές τους να δίνουν αίμα και πόσο σημαντικό είναι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες».

Φέτος προσκλήθηκε για πρώτη φορά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου. «Προσκληθήκαμε και συμμετέχουμε για πρώτη φορά και γι’ αυτό χαιρόμαστε πολύ. Είναι μία εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται», σημείωσε η πρόεδρος του συλλόγου Νίνα Πολύζου.

Οι μαθητές μπορεί να μην επιτρέπεται λόγω ηλικίας να δώσουν αίμα, συνεισέφεραν όμως με τον δικό τους τρόπο ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους δικούς τους ανθρώπους.

«Είναι ένας θεσμός για το σχολείο μας. Ολοι οι μαθητές το έχουμε αγκαλιάσει και προσπαθούμε με τον τρόπο μας να βοηθήσουμε σε αυτό που γίνεται», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Δημοσθένης Μαλαμούλης.

«Οσοι μπορούν να βοηθήσουν ας το κάνουν. Μπορούμε να σώσουμε ζωές», είπε η μαθήτρια της γ’ γυμνασίου Αιμιλία Βαδέτση που κινητοποίησε τον πατέρα και τη θεία της και προσέφεραν αίμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου