ΤΟΠΙΚΑ

Καπάκια για τον ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ συγκέντρωσαν οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ Βόλου

καπάκια-για-τον-ιπποκαμπο-συγκέντρωσ-836762

Η προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών από νερά και αναψυκτικά με αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια έχει ξεκινήσει από το 2012. Η προσφορά του κόσμου και η στήριξη στη συγκεκριμένη δράση σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη. Από την κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να απέχει η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπου με πρωτοστάτη και αρωγό την Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Χάλαρη Σοφία, παραδόθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ποσότητα καπακιών στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Η συλλογή των καπακιών αποτελεί μόνιμη δράση της δομής Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου. Η δομή ξεκίνησε την κοινωνική και περιβαλλοντική αυτή δράση με σκοπό τη συγκέντρωση καπακιών για την αγορά αμαξιδίων για άτομα που χρήζουν τέτοιας ανάγκης. Όλοι οι πολίτες του Δήμου καλούνται να συμμετέχουν και να στηρίξουν το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλατα και χυμούς ώστε να βοηθήσουν με τη σειρά τους το σκοπό αυτό.

Από την κοινωνική και περιβαλλοντική αυτή προσπάθεια δεν θα μπορούσε να απέχει η δομή ΚΗΦΗ Βόλου, η οποία φιλοξενεί ανθρώπους που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα καθώς αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, άνοια, κ.λπ. “Όντας, λοιπόν οι ίδιοι οι εξυπηρετούμενοι της δομής άτομα που συχνά βιώνουν την αναπηρία παραμένουμε ευαισθητοποιημένοι και κινητοποιημένοι και προσπαθούμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μια πρωτοβουλία που μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι τόσο ως προς τον κοινωνικό της σκοπό όσο και ως προς τον περιβαλλοντικό”, επισημαίνεται από τους υπευθύνους του ΚΗΦΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου