ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητά στον Βόλο τα παιδιά του που έχασε σε ναυάγιο στην Κρήτη

αναζητά-στον-βόλο-τα-παιδιά-του-που-έχα-837118

Ισχυρίζεται ότι τα ανήλικα τέκνα του φιλοξενούνται στον «Μόζα» μετά από ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

Εχει να δει τα παιδιά του επί μήνες, από τότε που το πλοιάριο που τους μετέφερε με την οικογένειά του και άλλους συμπατριώτες του στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή το 2016 ναυάγησε ανοιχτά της Κρήτης. Τα δύο από τα τρία του παιδιά χάθηκαν υπό άγνωστες συνθήκες. Ήξερε ότι τα ανήλικα τέκνα του είναι ζωντανά, αλλά δεν γνώριζε πού μπορεί να βρίσκονται και τα αναζητούσε μέχρι που γνωστοί του τον ενημέρωσαν ότι είναι στον «Μόζα».

Μπροστά σε ένα απερίγραπτο δράμα ενός Αιγύπτιου ηλικίας 37 ετών βρίσκεται η Εισαγγελία Βόλου. Ο νεαρός Αιγύπτιος ζητούσε χθες μέσω του δικηγόρου του με λαχτάρα να γίνουν ενέργειες για να έρθει σε επαφή με τα παιδιά του. Όταν πρόσφατα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του «Μόζα» δεν κατάφερε να δει τη διευθύντρια και να μπει μέσα. Όμως, ο φύλακας του καταυλισμού φέρεται να αναγνώρισε τα παιδιά του σε φωτογραφίες και να τα αποκάλεσε και με τα μικρά τους ονόματα!

Ο Αιγύπτιος είχε στα χέρια και προσκόμισε στην Εισαγγελία Βόλου φωτογραφίες με τα παιδιά του, καθώς και έγγραφα τα οποία ήταν όλα στα ιταλικά. Όταν συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές μετά το ατύχημα, απελάθηκε και ξαναγύρισε στην Αίγυπτο.

Στην πορεία ταξίδεψε στην Ιταλία και σήμερα μένει με τη δεύτερη κόρη του (το τρίτο παιδί) στις Συρακούσες. Όμως, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται τα άλλα δύο παιδιά του. Ένα κοριτσάκι ηλικίας έξι ετών και ένα αγοράκι ηλικίας εννέα ετών.

Ο ίδιος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Είπε ότι έψαξε παντού στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, την Αγία Γαλήνη. Έψαξε και στην Αθήνα. Δεν ήξερε πού βρίσκονται τα παιδιά του και γι’ αυτό τα αναζητούσε. Εντούτοις πριν από ένα μήνα γνωστοί του τον ενημέρωσαν ότι είναι στις εγκαταστάσεις του «Μόζα».

Ο Αιγύπτιος έχει στα χέρια του σειρά φωτογραφιών, με το πλοιάριο, άλλους συμπατριώτες του, τα παιδιά. Δείχνει το κοριτσάκι του και το αγοράκι του στις φωτογραφίες και τις συγκρίνει με άλλες.

Η Εισαγγελία Βόλου κίνησε άμεσα τις ενέργειες και έδωσε εντολή στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου να γίνει η ταυτοποίηση. Σήμερα ο 37χρονος Αιγύπτιος αναμένεται να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του «Μόζα» προκειμένου να δει και από κοντά τα παιδιά του και να διαπιστωθεί εάν πράγματι είναι αυτά.

Εάν και εφόσον γίνει η ταυτοποίηση θα πρέπει σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Αιγύπτιου και για την επιμέλεια των παιδιών και για την αναγνώριση της πατρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της προκειμένου η οικογένεια να επανασυνδεθεί, με την Εισαγγελία Βόλου να αντιμετωπίζει το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά και σοβαρότητα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Αστικός Κώδικας ώστε τα παιδιά να δοθούν σε ασφαλή χέρια και να μην διατρέξουν κανένα ενδεχόμενο κίνδυνο γεγονός που απαιτείται να διασφαλιστεί με μία σειρά νομικών κινήσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου