ΤΟΠΙΚΑ

Εμποροι του Βόλου έφεραν νωρίτερα τα Χριστούγεννα…

εμποροι-του-βόλου-έφεραν-νωρίτερα-τα-χ-837550

Εορταστικούς τόνους δίνουν στην πόλη οι βιτρίνες τοπικών καταστημάτων που «φόρεσαν» ήδη τα γιορτινά τους, φέρνοντας άρωμα Χριστουγέννων στην αγορά του Βόλου, πριν ακόμη εκπνεύσει ο Οκτώβριος. Εντυπωσιακά στολισμένα δέντρα, στολίδια, φώτα και κάθε λογής διακοσμητικά, Αη – Βασίληδες και τάρανδοι προσελκύουν τα βλέμματα των διερχόμενων, οι οποίοι στέκονται με έκδηλο θαυμασμό μπροστά στις στολισμένες βιτρίνες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με επαγγελματίες που φέρνουν κάθε χρόνο, την ίδια χρονική περίοδο, άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη, ανοίγοντας τον εορταστικό κύκλο, δύο μήνες, περίπου, πριν τα Χριστούγεννα.

Οι πρωτοπόροι του εορταστικού στολισμού στην τοπική αγορά υπογραμμίζουν ότι ενισχύονται με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον των καταναλωτών και παράλληλα η ψυχολογία και η διάθεσή τους. «Μέσα από τα μικρά και τα απλά αντλούμε ευχάριστα συναισθήματα» σχολίασε χαρακτηριστικά επαγγελματίας της πόλης.

Η Χρυσούλα Πάρνου έφερε νωρίτερα τα Χριστούγεννα στον Βόλο

Ημερομηνία ορόσημο παραμένει επί πολλά χρόνια η 28η Οκτωβρίου για την Χρυσούλα Πάρνου, η οποία υποδέχεται κάθε χρόνο την εθνική επέτειο, με χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, επί τριάντα συνεχόμενα χρόνια. Η επιχείρηση της κ. Πάρνου δίνει φως στην καθημερινότητα των Βολιωτών και κάθε χρόνο, την ίδια χρονική περίοδο, εγκαινιάζει το γιορτινό κλίμα στην τοπική αγορά. «Κατ’ αρχάς δίνουν σε μένα χαρά τα χριστουγεννιάτικα είδη και πιστεύω ότι το έχουμε όλοι ανάγκη. Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε την 28η Οκτωβρίου με στολισμένες βιτρίνες και παρατηρούμε ότι ανταποκρίνονται θετικά οι καταναλωτές» υπογράμμισε η ίδια.

Οι γιορτινές φιγούρες και τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν τον χώρο δίνουν χαρά στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, οι οποίοι αγοράζουν ήδη στολίδια και γιορτινά είδη για το σπίτι τους.

Η Ελίνα Γιονανίδη δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιτρίνας

Οι στολισμένες βιτρίνες αποτελούν πόλο έλξης για όλους και παράλληλα ευχάριστη έκπληξη. Γιορτινό χρώμα διανθίζει, στο μεταξύ, τη βιτρίνα του καταστήματος της Τζένης Γιονανίδη, που «φόρεσε» τα «καλά» της πριν από δύο μέρες. Αγαπημένη συνήθεια είναι ο γιορτινός στολισμός του καταστήματος λίγο μετά την 28η Οκτωβρίου, γιατί «δίνουμε ωραίο κλίμα στην πόλη» ανέφερε η Ελίνα Γιονανίδη, κόρη της ιδιοκτήτριας του καταστήματος.

«Το έχουμε ανάγκη στις εποχές που διανύουμε. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη, γλυκιά οικογενειακή γιορτή» ανέφερε η ίδια, ενώ προσέθεσε ότι «έχει ανάγκη ο κόσμος μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά του και κάθε φορά ακούμε πολύ καλά σχόλια από όλους».

Η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων στην τοπική αγορά, που αναμένεται να τονώσουν την αγοραστική κίνηση, ενισχύεται από το γιορτινό κλίμα που δίνουν στην πόλη οι πρώτες γιορτινές βιτρίνες, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πάντα η ευχάριστη παρένθεση στην «γκρίζα» καθημερινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου