ΤΟΠΙΚΑ

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την κλοπή -μαμούθ στον Βόλο

στο-σκοτάδι-οι-έρευνες-για-την-κλοπή-μα-837720

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την κλοπή με λεία 1,3 εκατ. ευρώ από το σπίτι του 92χρονου Γεώργιου Δεληγεώργη

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την κλοπή – μαμούθ από το σπίτι του 92χρονου Γεώργιου Δεληγεώργη, αδερφού του γνωστού από τις δωρεές στον Δήμο και την Εκκλησία Βολιώτη Νίκου Δεληγεώργη.

Δέκα μήνες μετά την καταγγελία της κλοπής με λεία ποσό ύψους 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και 900 χρυσών λιρών και οι έρευνες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, οι οποίοι προφανώς χτύπησαν στοχευμένα και με επαγγελματισμό, δεν άφησαν πίσω τους κανένα απολύτως στοιχείο ώστε να μπορέσει να διαλευκανθεί κάποια πτυχή της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί που έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους του σπιτιού δεν έχουν βρει κανένα δακτυλικό αποτύπωμα ούτε και DNA και συνεχίζουν τις έρευνες κινούμενοι στο σκοτάδι.

Διαφωτιστικά στοιχεία για την υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν ούτε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην οποία προέβησαν οι Αστυνομικές Αρχές, ούτε και από τις καταθέσεις που ελήφθησαν οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι περισσότερες από πενήντα.

Εντούτοις οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν την περίεργη υπόθεση και συγκεντρώνουν κάθε στοιχείο και δεν κλείνουν τη δικογραφία προσπαθώντας με κάθε τρόπο να συμπληρώσουν το παζλ και να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή – μαμούθ είχε γίνει πέρυσι μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ τα δύο αδέρφια απουσίαζαν στην Αθήνα ώσπου ένα τηλεφώνημα από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας τάραξε τις όμορφες γιορτές τους και τους γύρισε στον Βόλο εσπευσμένα. Η πόρτα του διαμερίσματος που βρίσκεται στον γ’ όροφο πολυκατοικίας, όπου άλλοτε διέμενε ο τρίτος αδερφός τους Στέργιος Δεληγεώργης, συμβολαιογράφος, ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου 30 χρόνια, και σήμερα κατοικεί ο 92χρονος και σποραδικά ο Νίκος Δεληγεώργης, ήταν ανοιχτή, ενημέρωνε ο διαχειριστής και άμεσα υπήρξε ειδοποίηση στην Αστυνομία, καθώς στο εσωτερικό του σπιτιού, σε διάφορα μέρη υπήρχαν κρυμμένα διάφορα χρηματικά ποσά.

Στον τόπο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αλλά και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλίας που διαπίστωσαν πράγματι τη διάρρηξη της κεντρικής εισόδου και άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να βρουν δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία που να οδηγούν στα ίχνη των δραστών.

Οι διαρρήκτες που μπήκαν στο διαμέρισμα έσπασαν την πόρτα με λοστό. Όπως είχε περιγράψει ο κ. Νίκος Δεληγεώργης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι δράστες κατευθύνθηκαν ακολούθως, στο αποθηκάκι όπου δεν βρήκαν αντικείμενα για να κλέψουν και στη συνέχεια στο υπνοδωμάτιο του 92χρονου, όπου μπήκαν σπάζοντας την κλειδαριά. Έκλεψαν στη συνέχεια τα χρήματα που βρήκαν στα κομοδίνα αφού πρώτα έσπασαν τις κλειδαριές τους και έγιναν καπνός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου