ΤΟΠΙΚΑ

Βαριές κουβέντες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

βαριές-κουβέντες-στο-δημοτικό-συμβού-837810

«Κάνετε δουλίτσες με την ΑΓΕΤ» κατηγόρησε ο δήμαρχος τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και ο δεύτερος ανταπέδωσε: «Τα έχεις βρει με την ΑΓΕΤ και τους εργολάβους της καύσης»

Βαριές κατηγορίες δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αντάλλαξαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής. Με φόντο την παρουσίαση πριν την έναρξη της συνεδρίασης των αποτελεσμάτων των μετρήσεων που έγιναν σε ατμόσφαιρα και έδαφος για τη διαπίστωση τυχόν συγκεντρώσεων φουρανίων, διοξινών και βαρέων μετάλλων, οι δύο άντρες αντάλλαξαν πυρά. Ο κ. Μπέος κατηγόρησε τον κ. Κανελλή ότι «κάνει δουλίτσες με την ΑΓΕΤ και παίρνει χαρτζιλίκι» και ο κ. Κανελλής ανέφερε ότι ο δήμαρχος «τα έχει βρει με την ΑΓΕΤ και τους εργολάβους της καύσης».

Κατά την ενημέρωση δημάρχου στο Σώμα, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν για λογαριασμό του Δήμου Βόλου και κόστισαν περίπου 19.000 ευρώ για να ενημερωθούν οι μειοψηφίες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση (σημειώνεται ότι και χθες το παρών έδωσαν η παράταξη της Δύναμης Βόλου και η ΛΑΣ) και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν προς το παρόν. Αφησε μάλιστα αιχμές κατά «περίεργων τύπων που σπέρνουν πανικό αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Με αφορμή την ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων αλλά και ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κανελλής για το αποθεματικό του Δήμου Βόλου και τις ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜΒ για το οποίο ο κ. Μπέος ζήτησε από τον πρόεδρο της επιχείρησης, Στ. Παπαευσταθίου να μην απαντήσει, σημειώθηκε σκληρή κόντρα.

Ν. Κανελλής: Υπάλληλος της ΑΓΕΤ είσαι. Πού είναι η αγωγή (του δήμου Βόλου εναντίον της ΑΓΕΤ);

Αχ. Μπέος: Οι μετρήσεις που έκαναν επιστήμονες δεν έχουν σχέση με τους μπαχαλάκηδες που πήραν ένα φτυάρι με κοπριά.

Ν. Κανελλής: Ποιοι είναι μπαχαλάκηδες; Εσύ είσαι υπάλληλος της ΑΓΕΤ. Εμείς δεν έχουμε κάνει φυλακή.

Αχ. Μπέος: Ελα έξω ρε μπαγλαμά. Είναι προσωπικό μου πρόβλημα γελοίο υποκείμενο. Θα πάρετε απάντηση λαμόγια. Μπήκα φυλακή χωρίς να δικαστώ.

Στο σχόλιο του κ. Κανελλή άρχισαν να αντιδρούν με βαριές εκφράσεις εναντίον του σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Τον αποκαλούσαν «νούμερο», «βρομοφασίστα» και τον καλούσαν να βγάλει «την κουκούλα».

Αχ. Μπέος: Αφήστε τον. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται από σπόντα εδώ. Οποτε έρχεται είναι για να δημιουργήσει μπάχαλο. Ντροπιάζει την πόλη. Είναι ρουφιάνοι της Ασφάλειας, συνεργάτες γι’ αυτό και δεν εφαρμόζεται ο Νόμος.

Ν. Κανελλής: Τα έχεις βρει με την ΑΓΕΤ και τους εργολάβους της καύσης.

Αχ. Μπέος: Εσύ κι ο αδερφός σου παίρνετε δουλίτσες και χαρτζιλίκι.

Η κόντρα συνεχίστηκε. Κατά τη διάρκεια της έγκρισης του σχεδίου τουριστικής προβολής το οποίο καταψήφισε η ΛΑΣ, ο κ. Μπέος σχολίασε: «Εμείς έχουμε να προβάλλουμε. Πιο παλιά δεν υπήρχε κάτι να προβληθεί». «Εχεις να προβάλλεις διοξίνες», απάντησε ο κ. Κανελλής.

Βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και με τον ανεξάρτητο Αχ. Καλυβιώτη, με αφορμή ερώτημα που κατέθεσε για το Νηπιαγωγείο Ανω Βόλου και συγκεκριμένα οίκημα που υπάρχει στην αυλή και είναι σε άθλια κατάσταση. Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δέσποινα Κότογλου ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

«Υπεύθυνος για ό,τι μου συμβεί

ο Αχ. Μπέος» λέει ο Ν. Κανελλής

Τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο καθιστά «υπεύθυνο για ό,τι συμβεί» στον ίδιο ή την οικογένειά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Κανελλής σύμφωνα με ανακοίνωσή του στον απόηχο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει, «ο Αχ. Μπέος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση εναντίον μου. Είπε ότι θα πρέπει να φάω χαστούκια, ότι του χρωστάω «γραμμάτια» που θα του ξεπληρώσω και με προκάλεσε να βγω έξω από την αίθουσα του ΔΣ για να μου «εξηγήσει τι εννοεί»… Και για να το καταλάβω ακόμη καλύτερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, με περίμενε μαζί με δημοτικούς του συμβούλους στη σκάλα του Δημαρχείου για να με βρίσει και να με εκφοβίσει μακριά από την ενοχλητική παρουσία των δημοσιογράφων. Μετά από όλα όσα είπε σήμερα (χθες) ο Αχ. Μπέος στο Δημοτικό Συμβούλιο τον καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι κι αν συμβεί σε εμένα ή στην οικογένειά μου.

Δηλώνω την ίδια στιγμή ότι δεν φοβάμαι και δεν τρομοκρατούμαι. Θα συνεχίσω να συμμετέχω στα μαζικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενάντια σε οποιαδήποτε φασίζουσα συμπεριφορά».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου