ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού για τον Αλατά ζήτησε ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου

ραντεβού-για-τον-αλατά-ζήτησε-ο-δήμαρχ-838157

«Ολο το Πήλιο είναι στην α΄ και ο Αλατάς καταδικάζεται στη γ΄ ζώνη», τονίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου – Παρέμβαση για το θέμα από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο

«Το χωροταξικό σχέδιο Θεσσαλίας είναι το μόνο εργαλείο με το οποίο μπορεί να ανασταλεί η τουριστική επένδυση στον Αλατά. Και παρουσιάστηκε ξαφνικά. Ο Αλατάς εντάχθηκε αιφνιδιαστικά στη γ’ ζώνη αντί για την α’ ζώνη στην οποία κατατάσσεται σχεδόν όλο το Νότιο Πήλιο από τη Μηλίνα, το Χόρτο έως και τις Μηλιές και όπου μπορούν να γίνουν τουριστικές επενδύσεις», αναφέρει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας αφήνοντας αιχμές περί «δακτύλου» ενάντια στην επένδυση στον Αλατά που βρίσκεται σε αναμονή επί 20 ολόκληρα χρόνια. Για τις περιπέτειες της επένδυσης και τον κίνδυνο να μπει «ταφόπλακα», παρεμβαίνει με δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος τονίζοντας ότι «χέρι – χέρι κυβέρνηση και δημόσια διοίκηση καταδικάζουν τη Μαγνησία στην ανεργία, στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη».

Ο κ. Φορτούνας έχει ήδη ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να ζητήσει αλλαγή του χωροταξικού σχεδίου Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά στη νησίδα του Αλατά, για να μην καταδικαστεί μία τουριστική επένδυση που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή. «Θα ζητήσω την ένταξη του Αλατά στην α’ ζώνη όπως είναι και το υπόλοιπο Πήλιο. Είναι δυνατό όλο το Πήλιο να βρίσκεται στην α’ ζώνη και να εξαιρείται ο Αλατάς;», τόνισε ο κ. Φορτούνας ο οποίος έχει στείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως είναι γνωστό μάλιστα, ο κ. Φορτούνας πρόκειται να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα για την καθυστέρηση έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ για τον Αλατά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έχει το φάκελο σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Αύγουστο. «Μας λένε ότι περιμένουν το χωροταξικό σχέδιο Θεσσαλίας. Σαν να λέμε ότι το Κράτος παύει να λειτουργεί επειδή επίκειται αλλαγή του Συντάγματος», σχολιάζει ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί αυτή τη στιγμή να φρενάρει την επένδυση. Όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Μόνο αγκάθι της τελευταίας στιγμής είναι το χωροταξικό», σημείωσε ο κ. Φορτούνας.

Χρήστος Μπουκώρος: Ταφόπλακα μιας επένδυσης

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την επένδυση στον Αλατά, από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ακόμη μια πιθανή επένδυση στον Νομό Μαγνησίας πνέει τα λοίσθια. Οι καθυστερήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των αρμοδίων υπαλλήλων της να γνωμοδοτήσουν για το ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου και της νησίδας Αλατά, καθώς και το νέο χωροταξικό που προτείνεται από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, αποτελούν την ταφόπλακα μιας επένδυσης, η οποία απασχολεί την τοπική κοινωνία είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια και όλοι πίστευαν ότι βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία πριν την έναρξη υλοποίησής της.

Σε έναν νομό όπως η Μαγνησία, ο οποίος μαστίζεται από υψηλότατη ανεργία, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κυριολεκτικά, δεν έχει μπει ούτε καρφί και οι χιλιάδες άνεργοι στρέφουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους στη μετανάστευση και στο εξωτερικό. Οι πάσης φύσεως αρμόδιοι της διοίκησης και της κυβέρνησης κωφεύουν και αδιαφορούν προκλητικά. Η κοινωνία συρρικνώνεται και η πραγματική οικονομία βυθίζεται στο τέλμα.

Είναι πράγματι εξοργιστικό, επί μήνες και χρόνια ολόκληρα να παρατηρείς την Κτηματική Υπηρεσία του Βόλου να μην αποφασίζει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηες και παράλληλα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μη γνωμοδοτεί για το ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου – Αλατά. Ταυτόχρονα, τα αρμόδια υπουργεία με τις αποφάσεις τους ορθώνουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και από αυτά των ζημιογόνων καθυστερήσεων της δημόσιας διοίκησης. Χέρι – χέρι κυβέρνηση και δημόσια διοίκηση καταδικάζουν τη Μαγνησία στην ανεργία, στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη.

Τέλος, με τη Δημοτική Αρχή του Νοτίου Πηλίου δεν είχα ποτέ κοινή πολιτική αφετηρία, ούτε και απέκτησα ποτέ στενές πολιτικές σχέσεις. Κατά την άποψή μου όμως, έχει απόλυτο δίκιο να εξοργίζεται και να ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που καταδικάζουν τους πολίτες στην ανέχεια και τον τόπο μας σε μαρασμό. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου μας, οφείλουν να δεσμευτούν άμεσα για την κατάργηση των χρονοβόρων και αδιαφανών διαδικασιών, οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε είδους «αρμόδιους» να μην αποφασίζουν ούτε θετικά, ούτε αρνητικά και ταυτόχρονα να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στους φορολογούμενους πολίτες που τους πληρώνουν κάθε μήνα από το υστέρημά τους».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου