ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση ρεκόρ της κίνησης στο Τρενάκι του Πηλίου

αύξηση-ρεκόρ-της-κίνησης-στο-τρενάκι-τ-838220

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνεται στην επιβατική κίνηση του τρένου του Πηλίου, που αναμένεται να αγγίξει τις 20.000 κόσμου, αριθμό ρεκόρ για τη φετινή χρονιά. Τα δεδομένα που καταγράφονται φέτος είναι ιδιαίτερα ευοίωνα, καθώς η περσινή χρονιά έκλεισε με 16.000 περίπου επιβάτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέχρι στιγμής, οι επιβάτες του τρένου ξεπερνούν τις 18.000, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, να πραγματοποιούν διαδικτυακά, τις κρατήσεις εισιτηρίων.

Στο μεταξύ, το αδιαχώρητο σημειώθηκε και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παραμονή και ανήμερα της εθνικής επετείου, με 400 περίπου επιβάτες, οι οποίοι κάλυψαν όλες τις διαδρομές του τρένου. Ομάδες επισκεπτών από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη εξέφρασαν την επιθυμία να ταξιδέψουν με τον θρυλικό «Μουτζούρη», που αποτελεί τουριστική ατραξιόν για μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Μαγνησίας.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη αμαξοστοιχιών, υπεύθυνη τοπικά για το τρένο Πηλίου Βάσω Πράπα, υπογράμμισε ότι «φέτος είναι πολύ καλή χρονιά. Βοήθησαν πάρα πολύ τα ενδιάμεσα δρομολόγια που είχαμε κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικιάσεις από σχολεία τον Νοέμβριο αλλά από επιβάτες κάθε ηλικίας τις γιορτινές μέρες 22, 23, 24 και 26 Δεκεμβρίου».

Μεγάλα πρακτορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν εντάξει το τρενάκι του Πηλίου στις εξορμήσεις που διοργανώνουν στη Μαγνησία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας, όχι μόνο στις αργίες, αλλά και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ελληνες, αλλά και πολλοί ξένοι απολαμβάνουν τη διαδρομή με το τρενάκι και στη συνέχεια μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους και τον κοινωνικό τους περίγυρο, τον ενθουσιασμό και τις εντυπώσεις τους.

Οι εθνικότητες των επισκεπτών προέρχονται από όλο τον κόσμο. «Υπάρχει τεράστια αύξηση από το Ισραήλ, από την Βουλγαρία με οργανωμένες εκδρομές, από την Γερμανία, την Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, ακόμη και την Αυστραλία» όπως ανέφερε η κ. Πράπα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας το τρένο κερδίζει διαρκώς έδαφος και τα δεδομένα που υπάρχουν, μαρτυρούν την ανοδική πορεία που σημειώνει ο πάντα δημοφιλής «Μουντζούρης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου