ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ναι μεν, αλλά
Αγνόησαν το “ισχύς εν τη ενώσει” οι συνδικαλιστικές παρατάξεις για μία ακόμη φορά και τίμησαν ξεχωριστά την Εργατική Πρωτομαγιά.
Στη συγκέντρωση του ΕΚΒ δεν συμμετείχαν περισσότερα από 250 άτομα, ενώ φαίνεται ότι η παρουσία των φοιτητών ενίσχυσε την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ήταν σαφώς μεγαλύτερη.
Εάν βέβαια η συγκέντρωση ήταν ενωτική ούτε λόγος. Αλλά…
Β.Κ

Μετράνε
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προτάσεις που θα κάνει τοπικά το ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.
Οι συζητήσεις θα αρχίσουν μετά το προγραμματικό συνέδριο και θα είναι στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, διαβεβαιώνουν τα στελέχη της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ.
Πάντως για να μην υπάρχει προβληματισμός και στη γειτονική Λάρισα που χρειάζονται 11 για το ψηφοδέλτιο υποβλήθηκαν μόνο 3 υποψηφιότητες.
Οι άλλοι προφανώς ακόμη το “μετράνε”.
Β.Κ

Επιβεβαίωση
«Προφητικό» αποδείχθηκε το άρθρο-παρέμβαση του αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά για τα δημόσια έργα και την ανάγκη επανίδρυσης του Κράτους στον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών. Δυσάρεστη επιβεβαίωση στάθηκε η «κεραμίδα» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που άλλαξε το σχεδιασμό για το έργο του περιφερειακού.
Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε έλλειψη κεντρικού συντονισμού, ενώ όσοι καθησύχαζαν λέγοντας ότι τα πάντα είναι…υπό έλεγχο, φάνηκε ότι χρησιμοποιούσαν «λόγια του αέρα». Αλλά ποιος θα την πληρώσει πάλι;
Β.Σ.

Εμφανίστηκε…
«Νέο» και αυτό; Ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έχει προσληφθεί αποκλειστικά και μόνο για να βρίσκεται δίπλα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της περιφέρειας, κατευθύνοντάς τες ώστε να απορροφήσουν έγκαιρα και εξ ολοκλήρου τα ευρωπαϊκά κονδύλια εμφανίστηκε…
Ο σύμβουλος για τον οποίο είχαν ακούσει, αλλά ποτέ δεν είχαν δει στη Νομαρχία Μαγνησίας, θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Βόλο.
Β.Σ.

Τετράμηνο εκλογών
Είναι πλέον παραπάνω από σαφές ότι από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο θα διανύσουμε θερμή προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αυστραλία αρχίζει περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα με αφορμή τις προσυνεδριακές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας. Αποκλείεται ο Καραμανλής να αφήσει ανεκμετάλλευτη την προεκλογική φούρια του θέρους για το Μάρτιο του 2008.
Οπότε εκλογές από Ιούνιο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου το πολύ αρχές Οκτωβρίου.
Χ.Μ.

Δεν χρειάζεται ανησυχία
Την προηγούμενη Κυριακή το τρενάκι του Πηλίου κατά την επιστροφή του από τις Μηλιές είχε ένα μικροατύχημα, αφού το τελευταίο βαγόνι εκτροχιάστηκε λίγο πριν τη γέφυρα Ντε Κίρικο, χωρίς να συμβεί τίποτα σοβαρότερο. Όπως έλεγε χθες ο Δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας, τέτοια μικροσυμβάντα συμβαίνουν μια φορά στα δέκα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα ανησυχητικό για την ασφάλεια του ιστορικού τρένου.
Χ.Μ.

Τώρα θα ακούσει το ευχαριστώ
Για την τελευταία συνάντηση του πρώην Νομάρχη Γιάννη Πρίντζου με τους υποψηφίους του συνδυασμού του προφανώς θα έχετε πληροφορηθεί, όπως και για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του επικεφαλής, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος Νομάρχης και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Εκείνο που πιστεύουμε ότι έχει σημασία είναι ποιοι απουσίαζαν από τη σύναξη, φυσικά όχι οι δικαιολογημένα απόντες. Μεταξύ των όσων απείχαν και ο πρώην Αντινομάρχης Κώστας Γκαβόπουλος, για τον οποίο φημολογείται ότι προφασίσθηκε… διπλωματική ασθένεια. Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι τώρα που ο Γιάννης Πρίντζος ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητά του θα έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί από πρώτο χέρι ποιον είχε Αντινομάρχη για μια ολόκληρη τετραετία…
Χ.Μ.

Κινητικότητα στο ψηφοδέλτιο
Πάντως και στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Μήτρου τα πράγματα δεν είναι καθόλου ήρεμα. Το άγχος της διαδοχής ξυπνάει τα άγρια ένστικτα της φιλοδοξίας και οι αντιπαραθέσεις είναι πλέον ανοικτές, ενώ όσο ο πρώην δήμαρχος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το μέλλον οι αντιπαραθέσεις των δελφίνων θα λάβουν σκληρότερη μορφή. Οι γνωρίζοντες τα της παράταξης Μήτρου λένε ότι στη γραμμή της εκκίνησης για την κούρσα της διαδοχής έχουν πάρει θέση ο Παύλος Μαρκάκης και ο γιατρός Νίκος Ζαρκάδας. Μη ρωτάτε με ποιόν είμαστε. Πάντως δεν αποκλείονται και άλλοι διεκδικητές εκτός ομάδας, γιατί μέχρι τις άλλες εκλογές πολλά θα έχουν αλλάξει…
Χ.Μ.

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί
Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το Βιοτεχνικό Πάρκο του Βόλου, ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες διερευνούν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου ιδιωτικού βιοτεχνικού πάρκου. Τι συμβαίνει; Μήπως πάσχουμε λίγο από σχεδιασμό και προγραμματισμό;
Χ.Μ.

Κατάληψη στο ιατρείο
Τα πάνδεινα τράβηξε χθες ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ, γνωστός οδοντίατρος Τάσσος Μπατζιάκας. Κατάληψη είχαν κάνει στο χώρο του ιατρείου του οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν το… μαγικό χαρτάκι για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ούτε και με παυσίπονες ενέσεις να τους φόβιζε ο πρόεδρος δεν έφευγαν οι αδημονούντες να παρακολουθήσουν το μεγάλο ματς. Καλά ξεμπερδέματα μέχρι το Σάββατο, γιατρέ…
Χ.Μ.

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται
Διαφάνηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τα φετινά «Δεληγεώργεια» η συμπάθεια του ευεργέτη Νίκου Δεληγιώργη για τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου Χρήστο Τσαμπρινό. Μια τέτοια συμπάθεια αναμφίβολα μπορεί να αποδεχθεί… ευεργετική και για το Δήμο Βόλου. Άλλωστε το Ιδρυμα Δεληγεώργη έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Βόλο.
Χ.Μ.

Πονεμένη ιστορία
Μια ιστορία που σοκάρει ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες ραδιοφωνικά το «Δίκτυο ΕΡΑ Θεσσαλίας». Θύμα του ίδιου του πατέρα της μια 25χρονη που βίωσε επί χρόνια τα τερατώδη ένστικτα του γονιού της. Για την υπόθεση ενδιαφέρθηκε και η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Ένα ανθρώπινο δράμα από αυτά που εκτυλίσσονται δίπλα μας και όταν αποκαλύπτονται προκαλούν σοκ, ενώ προηγουμένως έχουν κατεδαφίσει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ψυχισμό.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου