ΤΟΠΙΚΑ

Ο Χρήστος Μπουκώρος για τις εξελίξεις στην επένδυση του Αλατά

ο-χρήστος-μπουκώρος-για-τις-εξελίξεις-838751

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την επένδυση στον Αλατά, από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ακόμη μια πιθανή επένδυση στο Νομό Μαγνησίας πνέει τα λοίσθια. Οι καθυστερήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των αρμοδίων υπαλλήλων της να γνωμοδοτήσουν για τον ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου και της νησίδας Αλατά, καθώς και το νέο χωροταξικό που προτείνεται από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, αποτελούν την ταφόπλακα μιας επένδυσης, η οποία απασχολεί την τοπική κοινωνία είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια και όλοι πίστευαν ότι βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία πριν την έναρξη υλοποίησής της.

Σε ένα νομό όπως η Μαγνησία, ο οποίος μαστίζεται από υψηλότατη ανεργία, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κυριολεκτικά, δεν έχει μπει ούτε καρφί και οι χιλιάδες άνεργοι στρέφουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους στη μετανάστευση και στο εξωτερικό. Οι πάσης φύσεως αρμόδιοι της διοίκησης και της κυβέρνησης κωφεύουν και αδιαφορούν προκλητικά. Η κοινωνία συρρικνώνεται και η πραγματική οικονομία βυθίζεται στο τέλμα.

Είναι πράγματι εξοργιστικό, επί μήνες και χρόνια ολόκληρα, να παρατηρείς την Κτηματική Υπηρεσία του Βόλου να μην αποφασίζει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές και παράλληλα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μην γνωμοδοτεί για τον ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου – Αλατά. Ταυτόχρονα, τα αρμόδια υπουργεία με τις αποφάσεις τους ορθώνουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και από αυτά των ζημιογόνων καθυστερήσεων της δημόσιας διοίκησης. Χέρι – χέρι κυβέρνηση και δημόσια διοίκηση καταδικάζουν τη Μαγνησία στην ανεργία, στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη.

Τέλος, με τη Δημοτική Αρχή του Νοτίου Πηλίου δεν είχα ποτέ κοινή πολιτική αφετηρία, ούτε και απέκτησα ποτέ στενές πολιτικές σχέσεις. Κατά την άποψή μου όμως, έχει απόλυτο δίκιο να εξοργίζεται και να ζητάει την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που καταδικάζουν τους πολίτες στην ανέχεια και τον τόπο μας σε μαρασμό. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου μας, οφείλουν να δεσμευτούν άμεσα για την κατάργηση των χρονοβόρων και αδιαφανών διαδικασιών, οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε είδους «αρμόδιους» να μην αποφασίζουν ούτε θετικά, ούτε αρνητικά και ταυτόχρονα να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στους φορολογούμενους πολίτες που τους πληρώνουν κάθε μήνα από το υστέρημά τους.

Σχετικά άρθρα:

* Στον Εισαγγελέα για τον Αλατά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου