ΤΟΠΙΚΑ

«Δώρο ζωής» για 14χρονο τρόφιμο του Ορφανοτροφείου

δώρο-ζωής-για-14χρονο-τρόφιμο-του-ορφα-838879

Ξαναβρήκε το φως του χάρη στην καίρια παρέμβαση της Διοίκησης του Ιδρύματος – Το χαρμόσυνο τηλεφώνημα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου που του άλλαξε τη ζωή

«Δώρο ζωής» για 14χρονο τρόφιμο του Ορφανοτροφείου Βόλου. Ζούσε επί 10 και πλέον χρόνια στο μαύρο σκοτάδι, αφού είχε χάσει την όρασή του από το αριστερό μάτι. Χάρη στην καίρια παρέμβαση της Διοίκησης του Ιδρύματος, βρήκε ξανά το φως του. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση κερατοειδούς και μπορεί να ατενίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο 14χρονος έχει βρει στέγη στο Ίδρυμα τα δύο τελευταία χρόνια. Από την πρώτη στιγμή μόλις έγινε αντιληπτό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς από το αριστερό του μάτι είχε απολέσει πλήρως την όραση, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος. Το παιδί μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση κερατοειδούς. Οι μήνες περνούσαν όμως οι υπεύθυνοι του Ορφανοτροφείου Βόλου δεν έχαναν τον κουράγιο τους. Πριν από δέκα ημέρες χτύπησε το τηλέφωνο του προέδρου του Ιδρύματος Κώστα Θεοδώρου. Ήταν ένα ελπιδοφόρο τηλεφώνημα αφού από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη τον ενημέρωναν πως είχε βρεθεί μόσχευμα. Μία 19χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ήταν ο δότης, που θα οδηγούσε ξανά… στο φως της ζωής τον έφηβο τρόφιμο του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε συνοδεία υπαλλήλων του Ιδρύματος στη συμπρωτεύουσα και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, δόθηκε το «πράσινο φως» για να γίνει η επέμβαση.

Τη μεταμόσχευση ανέλαβε ο κ. Αργύρης Τζάμαλης, ακαδημαϊκός υπότροφος της Οφθαλμολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ν. Παπαγεωργίου. Η επέμβαση έγινε και ήταν επιτυχής. Η μετεγχειρητική κατάσταση του 14χρονου κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική. Σε λίγες μέρες αναμένεται να επιστρέψει στον Βόλο. Στο Ορφανοτροφείο ήδη τα άλλα παιδιά μαζί με τη Διοίκηση και το προσωπικό, περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του. Να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να τον υποδεχτούν ξανά έμπλεοι ικανοποίησης, κυρίως για το γεγονός ότι επανακάμπτει υγιής.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για εμάς, από αυτή που ζήσαμε όταν οι γιατροί μάς ενημέρωσαν πως βρέθηκε μόσχευμα. Άξιζε τον κόπο η αναμονή αφενός και αφετέρου το συναίσθημα ότι βοηθήσαμε έναν συνάνθρωπό μας και μάλιστα ένα νεαρό παιδί που έχει όλη τη ζωή μπροστά του» σημείωσε συγκινημένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κώστας Θεοδώρου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την EΡΤ 3, που έκανε ειδικό αφιέρωμα στο «δώρο ζωής» στον 14χρονο τρόφιμο του Ορφανοτροφείου Βόλου φιλοξενώντας δηλώσεις του γιατρού που έκανε τη μεταμόσχευση, 205 ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα περιμένουν στη λίστα αναμονής για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς, καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρξε αισθητή κάμψη στις δωρεές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου