ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 61χρονου που εγκατέλειψε τον σκύλο του στο κτήμα στο Πήλιο

καταδίκη-61χρονου-που-εγκατέλειψε-τον-σ-839155

Είχε δεμένο το σκυλί του σε κορμό ελιάς στο κτήμα του σε περιοχή του Πηλίου, αφήνοντάς το εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και χωρίς νερό και φαγητό για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Για κακοποίηση ζώου που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 61χρονος. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, που επισήμαναν τις συνθήκες που εντόπισαν ότι μετέβησαν στο κτήμα μετά από την καταγγελία του περιστατικού. Τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου επισήμαναν ότι το ζώο ήταν εμφανώς υποσιτισμένο και ότι είχε αφεθεί να διαμένει σε ακατάλληλες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο 61χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και προσκομίζοντας φωτογραφίες στο δικαστήριο υποστήριξε ότι το δικό του κτήμα είναι το διπλανό από αυτό που απεικόνιζαν οι φωτογραφίες των φιλόζωων.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι φροντίζει το σκυλί που έχει στο κτήμα του και παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος διανύει καθημερινά δύο χιλιόμετρα προκειμένου να περιποιηθεί το ζώο του.

Μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή σε 22χρονη Ρομά, η οποία κρίθηκε ένοχη για κλοπή.

Στις 10 Ιουλίου του 2016 η κατηγορούμενη παραβίασε την πόρτα οικίας 33χρονης Βολιώτισσας και έκλεψε χρυσαφικά συνολικής αξίας 1.500 ευρώ και το ποσό των 300 ευρώ.

Η 22χρονη δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις της και καταδικάστηκε ερήμην.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου