ΤΟΠΙΚΑ

Αυτή την εβδομάδα η εγκατάσταση των λατόμων στο Καλαμάκι

αυτή-την-εβδομάδα-η-εγκατάσταση-των-λα-839507

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μπει η πολυπόθητη υπογραφή από το Δασαρχείο στην άδεια εγκατάστασης των λατόμων στο Καλαμάκι που αναμένεται να είναι οι πρώτοι για τους οποίους θα ανοίξουν οι μπάρες των λατομείων για να επιστρέψουν στο μεροκάματο μετά από τρία χρόνια.

Την περασμένη Παρασκευή, κλιμάκιο του Δασαρχείου προχώρησε σε αυτοψία και εκτιμάται ότι είναι πλέον ζήτημα ωρών η υπογραφή της άδειας εγκατάστασης την οποία οι λατόμοι του Καλαμακίου περιμένουν επί ένα και πλέον μήνα.

Οι λατόμοι του Καλαμακίου θα είναι οι πρώτοι που βγαίνουν από την τρίχρονη αδράνεια, όσο διάστημα δηλαδή χρειάστηκε για την αδειοδότηση των λατομείων.

Και πάλι όμως οι επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να κάνουν πολλά καθώς τα λατομεία δεν λειτουργούν χειμώνα και έτσι μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν την άνοιξη για να μπορέσουν να κερδίσουν το μεροκάματο. Προηγουμένως θα πρέπει να ελέγξουν μηχανολογικό εξοπλισμό και να στήσουν από την αρχή το πελατολόγιό τους.

Σε επόμενη φάση αναμένεται η εγκατάσταση των λατόμων στο Νεοχώρι μετά την έγκριση της ΑΕΠΟ και των όρων της απευθείας ανάθεσης εκμετάλλευσης.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένουν τα λατομεία στη Συκή. Για την περίπτωση της αδειοδότησης των λατομείων της Συκής έχει συνταχθεί και υποβληθεί μελέτη και οι λατόμοι περιμένουν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου