Πότε με το καλό οι επόμενοι;

Τελευταία ενημέρωση: 2007-05-03, 00:00:00
Ανάγκη να κάνουμε ένα απλό πολιτικό λογαριασμό κ. Πρόεδρε μετά τις Σαββατιάτικες περί τον Σάββα εξελίξεις.
Το ότι επιτέλους αποφασίσατε να παραιτήσετε έναν υπουργό συμπαρασύροντας και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου του, αφού εξ αιτίας των δραστηριοτήτων αυτού του ανθρώπου, του Ευγένιου Παπαδόπουλου, καρατομήσατε και τον υπουργό σας, είναι πράγματι θετικό για τους πολίτες.
Το ότι μετά από θόρυβο σχεδόν δύο μηνών, φτάσατε να ξαναπαραιτήσετε έναν υπουργό που τον είχατε ξαναπαραιτήσει, αλλά υποκύψατε στο προσωπικό «ψηστήρι» και τον ξαναβάλατε στην κυβέρνηση, δεν είναι ό,τι πιο ενθαρρυντικό και παρήγορο τόσο για την δημόσια εικόνα, όσο και για την ευαισθησία των ανακλαστικών της κυβέρνησής σας.
Αμφότεροι, υπουργός και γενικός γραμματέας, είχαν καταγραφεί στην συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών, περιλαμβανομένης και μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, με μια φράση ήκιστα τιμητική για πολιτικούς άνδρες: «Χοντρόπετσοι».
Οι πολίτες περίμεναν από αμφοτέρους να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, από την περίφημη υπόθεση των «κουμπάρων». Όχι επειδή τους έκριναν οπωσδήποτε ενόχους άμεσης συμμετοχής στο σκάνδαλο χρηματισμού και εκβιασμού περί την επιτροπή ανταγωνισμού, αλλά επειδή τους καταλόγιζαν μια κλασική πολιτική αβελτηρία. Την ανικανότητα επιλογής συνεργατών, οι οποίοι να παρέχουν απολύτως τα εχέγγυα ότι πολιτεύονται «σεμνά και ταπεινά» και με πλήρη διαφάνεια και «μηδενική ανοχή».
Από τότε έπρεπε να είχατε ξεκαθαρίσει την κατάσταση, υπήκων εις το αρχαιότατο αξίωμα «φίλος μεν Πλάτων, φίλτατη δε Αλήθεια», ό εστί μεθερμηνευόμενον, φίλος μεν Σάββας και φίλος αυτού ο Ευγένιος, φίλτατη όμως η διαφάνεια, η καθαρότητα της κυβέρνησης και η τιμή του πολιτικού κόσμου.
Προσωπικώς δέχθηκα πολλές επιθέσεις από κάποιους αναγνώστες, με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, για την στάση μου απέναντι στον κ. Τσιτουρίδη, που φαίνεται ότι έχει αφοσιωμένους οπαδούς. Και μάλιστα όχι από την εκλογική του περιφέρεια αλλά από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Αλλά δεν μπορεί να έχεις δημόσιο λόγο χωρίς να δυσαρεστείς και κάποιους. Πόσο μάλλον δημόσιο έργο, όπως εσείς.
Ελπίζω τώρα ότι δεν θα χρειαστεί να σέρνεται επί μήνες ακόμη η υπόθεση των ομολόγων για να αποφασίσετε αν πρέπει να καταλογίστε την πρώτη ευθύνη στον κ. Πέτρο Δούκα, δυσαρεστώντας τον κ. Έβερτ, ή στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Οικονομικών Γιώργο Κουρή.
Διότι ένας από τους δύο πρέπει να έχει την πρώτη ευθύνη για την «πατάτα» των ομολόγων.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=