Θαύμα! Παιδίατρος στη Σκόπελο

θαύμα-παιδίατρος-στη-σκόπελο-456987

Ο Γολγοθάς που ζούσαν επί τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι της Σκοπέλου τελειώνει σήμερα. Επιτέλους το Κέντρο Υγείας του νησιού στελεχώνεται με παιδίατρο, θέση η οποία πέρασε από τη διαδικασία των κρίσεων. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης αυτής όλο το νησί αλλά και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας αισθάνθηκαν τεράστια ανακούφιση και αναμένουν σήμερα τη γιατρό ως μάννα εξ ουρανού.
 
Δραματικά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν για τους κατοίκους της Σκοπέλου, μιας και η νευραλγική θέση του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας ήταν κενή.
Οι κάτοικοι του νησιού έπρεπε να ταξιδέψουν στο Βόλο όταν τα παιδιά τους αρρώσταιναν, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τις μεταφορές. Την ίδια στιγμή ο γενικός ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου εκτελούσε και χρέη παιδιάτρου όλο αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στο νησί.
Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου αλλά και μαθητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προκειμένου να πιέσουν τους διοικούντες για την πλήρωση της θέσης του παιδιάτρου.
Χθες έγινε γνωστό πως η θέση παιδιάτρου καλύφθηκε και σήμερα αναμένεται η παιδίατρος να αναλάβει υπηρεσία.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, σημείωσε πως η κάλυψη αυτής της θέσης είναι σωτήρια για όλο το νησί.
«Μέχρι τώρα υπολειτουργούσαμε. Προσπαθούσα να εξυπηρετήσω όσα περισσότερα περιστατικά μπορούσα. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους τους Σκοπελίτες και για το Κέντρο Υγείας. Ευελπιστούμε μετά την παιδίατρο να έρθουν και οι δύο παθολόγοι που οι θέσεις τους έχουν περάσει από τη διαδικασία των κρίσεων», σχολίασε ο κ. Τριανταφύλλου.
Η παιδίατρος σήμερα θα δει τον διαμορφωμένο χώρο ασθενών, ενώ θα έχει και στη διάθεσή της τα παιδικά εμβόλια, τα οποία προμηθεύτηκε το Κέντρο Υγείας μόλις ενημερώθηκε για την πλήρωση της θέσης.
Ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε πως σε λίγο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί και παιδίατρος ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και καρδιολόγος.
«Η μοναξιά στο νησί είναι τεράστια. Μόλις δούμε κάποιον να έρχεται αλλάζει η έκφρασή μας. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγιναν τόσα καλά για το νησί μας. Η παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας και οι δύο νέοι γιατροί. Τι κι αν ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο, το θέμα είναι πως οι κάτοικοι θα μπορούν να απευθυνθούν κάπου, θα έχουν μια ιατρική κάλυψη», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφύλλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου