ΤΟΠΙΚΑ

Η τοπική Εκκλησία τιμά την εθνική επέτειο

η-τοπική-εκκλησία-τιμά-την-εθνική-επέτ-727582

Εκδηλώσεις με επετειακό χρώμα από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Σειρά επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνει σήμερα και αύριο η Μητρόπολη Δημητριάδος, ενόψει της αυριανής Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του Αλβανικού Έπους.

Η πρώτη εκδήλωση είναι η γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 6.30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Με το σύνθημα «Χρονικό 28ης Οκτωβρίου 1940 – Πορεία προς το Μέτωπο», τα τμήματα προνηπίων και νηπίων θα μεταφέρουν το κοινό στον Βόλο της προπολεμικής περιόδου, για να ζωντανέψουν και πάλι, μέσα από τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά, όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο ηρωικό «ΟΧΙ» απέναντι στον Ιταλό κατακτητή και στο ένδοξο έπος του ΄40.

Ανήμερα της Εθνικής επετείου, αύριο Κυριακή 28 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Αγία Σκέπη της Παναγίας στο έθνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στις 11π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει της επίσημης Δοξολογίας, παρουσία των Αρχών της πόλης και αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Στις 7μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο, το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η Δημητριάς» και ο φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων κιβωτός», διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για εκδήλωση λόγου, τραγουδιού και χορού, με κεντρικό θέμα «Ελληνίδες στο έπος του ‘40», με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων. Θα αναγνωστούν επίκαιρα κείμενα και το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον κ. Ιγνάτιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου