ΤΟΠΙΚΑ

Εναποθέτουν ελπίδες στις ενδιάμεσες εκπτώσεις οι έμποροι του Βόλου

εναποθέτουν-ελπίδες-στις-ενδιάμεσες-727593

Κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων ήταν η χθεσινή γιορτινή μέρα για την αγορά του Βόλου, που είχε τα χαρακτηριστικά μιας συνηθισμένης καθημερινής μέρας.

Οι έμποροι εναποθέτουν, κατά συνέπεια, τις προσδοκίες τους στο δεκαήμερο των εκπτώσεων, που θα διαρκέσει από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου, και αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

«Παλιότερα, πριν από την κρίση, προετοιμαζόμασταν δύο μέρες πριν, περιμένοντας τις γιορτές, αλλά τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, ο κόσμος δεν γιορτάζει, δεν καλεί κόσμο στα σπίτια κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αγοράζει δώρα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος.

Αναλύοντας τα αίτια της υποτονικής κίνησης που παρατηρείται στην τοπική αγορά, ο πρόεδρος των εμπόρων σημείωσε ότι αποδίδονται στις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, οι οποίοι ιεραρχούν τις ανάγκες τους. Η εμπορική κίνηση στην αγορά είναι υποτονική, σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι και όπως τόνισε ο κ. Οντόπουλος, το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος είναι η χειρότερη περίοδος που βιώνουν οι έμποροι τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, θα τονώσουν την κίνηση στην αγορά. «Θεωρώ ότι υπάρχουν κίνητρα για καλύτερες τιμές, το δεκαήμερο των εκπτώσεων και επειδή ερχόμαστε από δύο κακούς μήνες που μάλλον τα χρήματα διατέθηκαν σε άλλες υποχρεώσεις, ελπίζω να εκμεταλλευτούν οι καταναλωτές το συγκεκριμένο διάστημα και να κατέβουν στην αγορά. Αν δεν πάει καλά και το δεκαήμερο αυτό, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», υπογράμμισε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου