ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέσεις για τα «βουνά» σκουπιδιών στο «Παπαστράτος»

καταθέσεις-για-τα-βουνά-σκουπιδιών-727601

Για τις εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Αμεση η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανατέθηκε να διερευνηθούν η κατάσταση με την καθαριότητα του παραλιακού συγκροτήματος «Παπαστράτος» κατά την απεργία των καθαριστριών, αλλά και οι φθορές που προκλήθηκαν σε αυτό και ήδη λαμβάνονται καταθέσεις.

Μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιό της καλούνται και δίνουν καταθέσεις μέλη της πρυτανικής αρχής, αλλά και του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού και επικεφαλής τομεάρχες.

Τα διερευνούμενα αδικήματα είναι η πρόκληση διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και η υποβάθμιση και η ρύπανση περιβάλλοντος.

Η εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει μετά από δημοσίευμα που αφορούσε στην κατάσταση της καθαριότητας, αλλά και φθορές κατά την ημέρα αναγόρευσης του Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Π.Θ., όταν δηλαδή οι καθαρίστριες βρίσκονταν σε απεργιακή κινητοποίηση.

Εξάλλου και ο ΤΑΧΥΔΟΡΜΟΣ με ρεπορτάζ του με τίτλο «Υγειονομική βόμβα» κατέγραφε ήδη από τις 12 Οκτωβρίου 2018 ότι ο θόλος στο κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

«Σκουπίδια και ακαθαρσίες κατακλύζουν τον χώρο, όπου καθημερινά συνωστίζονται εκατοντάδες φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι. Η εικόνα στην είσοδο του κτιρίου κάθε άλλο παρά σε ακαδημαϊκό χώρο παραπέμπει…» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του.

Την τέταρτη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η κατάσταση από πλευράς καθαριότητας και υγιεινής είχε αρχίσει ήδη να ξεφεύγει εκτός ορίων…

Σκουπίδια υπήρχαν τόσο στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, στα παρτέρια, στις εισόδους, όσο και στον θόλο. Τα καλαθάκια απορριμμάτων ξεχείλιζαν από σκουπίδια που συσσωρεύονται και έξω από αυτά σχηματίζοντας «βουναλάκια». Χαρτιά, πλαστικά, κυπελάκια του καφέ, ό,τι κανείς μπορεί να φανταστεί ξεχειλίζει έξω από τους κάδους. Μπαίνοντας κανείς στον θόλο αντίκριζε… βομβαρδισμένο τοπίο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου