ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο δύο οδηγοί φορτηγών για μέθη

στο-αυτόφωρο-δύο-οδηγοί-φορτηγών-για-μ-727608

Στο Αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκαν και δικάστηκαν χθες δύο οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι συνελήφθησαν για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης σε διαφορετικούς ελέγχους.

Στο Δικαστήριο οδηγήθηκε μετά από κράτησή του ένας 55χρονος Βολιώτης καθώς προχθές το βράδυ στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΕΚ να οδηγεί ενώ είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,89 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ακόμη, στο δικαστήριο οδηγήθηκε και ένας 51χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη για την ίδια παράβαση στην εθνικό οδό στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο μετά τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων. Στο αλκοτέστ ο 51χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα 0,90 χιλιοστά του γραμματίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Το Αυτόφωρο επέβαλε ποινές φυλάκισης έως 4 μηνών.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο 55χρονος Βολιώτης παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει κρασί αλλά είπε ότι δεν το συνηθίζει. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ. Τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του δεν του αφαιρέθηκαν καθώς ανήκαν σε εταιρεία.

«Ήπια μία μπίρα χθες το βράδυ και με συνέλαβαν χθες το πρωί. Αισθανόμουν ότι ήμουν καλά για να οδηγήσω», ανέφερε από την πλευρά του ο 51χριβις Βούλγαρος. Εντούτοις, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, με αναστολή τριετίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου