ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Αναστασίου: Δηλώνω «παρών» στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Βόλου

γ-αναστασίου-δηλώνω-παρών-στις-δημο-727729

Ζητά να αξιολογηθεί από τα κόμματα το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του

«Παρών» στην αξιολόγηση για τις εκλογές στον Δήμο του Βόλου, δήλωσε χθες ο Γιάννης Αναστασίου, δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία το 2012 και το 2015.

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρει: «Οι επικείμενες εκλογές στο Δήμο του Βόλου είναι ξεχωριστές για να αντιμετωπίζονται ως ένα πιθανό συμπαθές εκλογικό άθροισμα που ναι μεν μπορεί να φτάσει στην πηγή, κινδυνεύει ωστόσο να μην πιει ποτέ νερό. Το διακύβευμα στην βαθύτατα πολιτική αναμέτρηση του Βόλου δεν είναι ποια αυτοδιοικητική παράταξη και με ποιον επικεφαλής θα επικρατήσει υλοποιώντας το πρόγραμμά της, ή ποιος υποψήφιος ενοχλεί λιγότερο ισορροπίες και συσχετισμούς παντός είδους, αλλά η επιστροφή στην δημοκρατική κανονικότητα της πόλης.

Ο Βόλος της δημοκρατικής παράδοσης, των μεγάλων κοινωνικών αυτοδιοκητικών προοδευτικών πλειοψηφιών των Κουντούρη, Πιτσιώρη, Φούσκη, Μαβίδη, της Δημοκρατικής Συνεργασίας στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση -που υπήρξε ακόμη και σε δύσκολες πολιτικά στιγμές για τις σχέσεις των κομμάτων όπως το 1994 με τον Π. Σκοτινιώτη-, άφησε θετικά αποτύπωμα στον τόπο μας , δείχνοντας σήμερα τον δρόμο δημιουργίας μιας νέας ευρύτερης, προοδευτικής πάντα και υγιούς αυτοδιοικητικής συνάντησης της κοινωνίας του Βόλου.

Η επιλογή του προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής στην βαθύτατα πολιτική εκλογική μάχη αρχών και αξιών του Βόλου, δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα μόνον κομματικών διαδικασιών ή συζητήσεων χωρίς την συμμετοχή της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, η οποία πρέπει να εκφραστεί μέσω της διενέργειας δημοσκόπησης ή μαζικών συνελεύσεων των δημοτικών παρατάξεων στην οποία οι πολίτες θα έχουν λόγο όχι κατόπιν εορτής ή απλώς για να επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα.

Η επαγγελματική και πολιτική μου στάση τα χρόνια της δύσκολης και πρωτοφανούς για την πόλη περιόδου είναι γνωστή σε όλους. Στα 48 μου χρόνια ως ενεργός πολίτης με δημόσιο λόγο που κρίνεται καθημερινά με μακρά επαγγελματική πορεία και ως ένα πολιτικό στέλεχος υποψήφιος πάντα της κοινωνίας με ταπεινή πολιτική διαδρομή, -από το 15μελές των μαθητικών ή την ΚΟΒΑ των φοιτητικών χρόνων, μέχρι του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το 2015-, έλαβα την απόφαση να γνωστοποιήσω πως, θέτω το πρόσωπό μου προς αξιολόγηση στην δημόσια συζήτηση που εξελίσσεται, ως πιθανός υποψήφιος για επικεφαλής του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου που επιχειρείται να δημιουργηθεί από τις ευρύτερες προοδευτικές αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης.

Στην εποχή μας η πολιτική αξιολόγηση ενός προσώπου σε τέτοιου είδους διαδικασίες, δύσκολα αφορά θετικά άπαντες εκτός και εάν όλοι στο τέλος συμβιβάζονται. Στην περίπτωση της ιδιαίτερης εκλογικής μάχης του Βόλου όμως, δεν απαιτούνται –ούτε ζητώ- συμβιβασμοί, αλλά πολιτικές και ατομικές υπερβάσεις, εάν ο στόχος της εκλογικής επικράτησης και όχι αυτός του συμπαθούς αποτελέσματος υπερτερεί και είναι κοινός για όλους. Ο δικός μου στόχος πάντως είναι αυτός χωρίς αυτό να εξαρτάται από την δική μου αποκλειστικά επιλογή. Είναι φυσικό σε έναν βαθμό οι ανθρώπινες αδυναμίες, οι πολιτικές ή εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και ο φόβος σε ορισμένους για τον κίνδυνο της απώλειας του ατομικού τους ρόλου σε μία νέα εποχή που αντικειμενικά προκύπτει με άλλου τύπου επικεφαλής υποψήφιο που θέλει να αλλάξει πολλά, να προκαλεί ενστάσεις και αβεβαιότητες. Όλα προφανώς επηρεάζουν θεμιτά σε έναν βαθμό στάσεις και συμπεριφορές, ωστόσο όλα θα πρέπει ισχυρίζομαι να συμβούν με πολιτική διαφάνεια, ειλικρίνεια, υπερβάσεις ατομικές και κομματικές και αξιοκρατική πολιτική αξιολόγηση που θα λάβει υπόψη της την βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου