ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 40% στις παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

μείωση-40-στις-παραγγελίες-για-το-πετρέλ-728161

Διστακτικοί παραμένουν οι καταναλωτές – Πολλοί αναμένουν να ανοίξει η σελίδα του TAXISNET για αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης

«Παγωμένες» παραμένουν οι παραγγελίες στο πετρέλαιο θέρμανσης στην εκπνοή σχεδόν του Οκτωβρίου, με τη μείωση να αγγίζει το 40% έναντι της αντίστοιχης περσινής χρονιάς. Οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί, αναμένοντας παράλληλα να ανοίξει η σελίδα του TAXISNET για τις αιτήσεις του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών της περιοχής Βάσω Κοντοχρήστου κάνει λόγο για «δειλές παραγγελίες σε περιορισμένες ποσότητες, λόγω της υψηλής μέσης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που κυμαίνεται μεταξύ 1,18 και 1,19 ευρώ για την περιοχή».

Η ίδια αναφέρει παράλληλα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα δεδομένα του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να διατηρηθούν στο πλαίσιο της περσινής χρονιάς, με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια να παραμένουν ως έχουν.

«Τα επιδόματα θα δοθούν σε δύο δόσεις όπως και πέρυσι. Οσοι προμηθευτούν πετρέλαιο έως 31 Δεκεμβρίου του 2018 θα λάβουν το επίδομα στα μέσα Ιανουαρίου και όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα το λάβουν τον Ιούνιο», είπε η κ. Κοντοχρήστου.

Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη στο μεταξύ για τους πρατηριούχους, με το αίτημα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης να διατυπώνεται σε όλους τους τόνους προς την Πολιτεία. Το ίδιο αίτημα διατυπώνεται από τους πρατηριούχους όλης της χώρας, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Η κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΣΕΕΤΠΕ, εντείνει το κλίμα ανησυχίας στους επαγγελματίες, οι οποίοι εμμένουν στο αίτημα της μείωσης του ειδικού φόρου, το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη από τους κυβερνώντες, παρά τα αλλεπάλληλα γραπτά υπομνήματα.

«Αναμένουμε να δούμε πώς θα σταθεροποιηθεί η αγορά και έχουμε στείλει έγγραφο στο Υπουργείο ώστε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που είναι περίπου στο 50% της τιμής, για να μπορέσουν να προμηθευτούν όλοι πετρέλαιο, γιατί δεν είναι πολυτέλεια, είναι είδος πρώτης ανάγκης» επισημαίνει η κ. Κοντοχρήστου.

Η ίδια υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι τα δεδομένα που διαμορφώνονται φέτος είναι εξαιρετικά δυσοίωνα για τους πρατηριούχους, οι οποίοι με δυσκολία καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου