ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις στα σχολεία κατά του ρατσισμού ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

δράσεις-στα-σχολεία-κατά-του-ρατσισμο-728273

Κάλεσμα στους καθηγητές να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα σχολεία «για να αναδείξουν την ουσία του ρατσισμού και του φασισμού και τις εγκληματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην κοινωνία» απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για τους πρόσφυγες μαθητές που εντάχθηκαν στα σχολεία.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας υπογραμμίζει ότι «στις όποιες μεμονωμένες ή οργανωμένες φωνές και αντιδράσεις που υποκρύπτουν ρατσιστικό μίσος και φασίζουσες λογικές, σε απροκάλυπτες πολιτικές παρεμβάσεις νοσταλγών του ναζισμού, η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη η δημοκρατική κοινωνία δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή. Καμία ανοχή στις αντιλήψεις των ακροδεξιών κύκλων που προωθούν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό, καπηλευόμενοι τις αγωνίες και ανησυχίες του απλού πολίτη.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν επιτρέψουμε τις επιθέσεις ενάντια στα προσφυγόπουλα, αύριο το μίσος θα φθάσει σε όλα τα παιδιά, γιατί πάντα θα βρίσκονται λόγοι πάνω στους οποίους μπορούν να θεμελιωθούν οι διακρίσεις.

Αυτές τις μέρες γιορτάζουμε την αντίσταση και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο σπέρνοντας το μίσος και την καταστροφή. Η διαρκής καταδίκη και αντίσταση απέναντί τους είναι το πραγματικό νόημα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου».

Τέλος, ζητά την πρόσληψη αναπληρωτών για την στελέχωση των «ευέλικτων ζωνών» στα σχολεία με στόχο την ομαλή ένταξη των προσφύγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου