ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική εκδήλωση για τον Βασίλη Αναγνωστόπουλο

τιμητική-εκδήλωση-για-τον-βασίλη-αναγ-728276

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις έξι το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Β. Δ. Αναγνωστόπουλο στο πλαίσιο της διημερίδας «Παιδική και εφηβική λογοτεχνία: Διδακτικές εφαρμογές».

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το τιμητικό αφιέρωμα περιλαμβάνει εισηγήσεις επιστημόνων και ερευνητών για το πολυδιάστατο επιστημονικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο του Β. Δ. Αναγνωστόπουλου, καθώς και παρουσίαση του τιμητικού τόμου «Ηδονών ήδιον έπαινος». Θα ακολουθήσουν αντιφώνηση του ιδίου του καθηγητή Β. Δ. Αναγνωστόπουλου, μουσική κατακλείδα από τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δεξίωση.

Την εκδήλωση συντονίζει η Νατάσα Καρακατσάνη συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Παν. Θεσσαλίας.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις δέκα το πρωί στο αμφιθέατρο «Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες με επιστημονικές εισηγήσεις για την «Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία: Διδακτικές εφαρμογές».

Συνδιοργανωτές στη διημερίδα είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας και ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου