ΤΟΠΙΚΑ

ΟΕΒΕΜ: Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης

οεβεμ-κλείνει-το-υποκατάστημα-της-εθν-728313

Μετά το δυσάρεστο γεγονός κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας του Βελεστίνου, έρχεται και η παύση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Λαρίσης, επισημαίνεται από τη Διοίκηση της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας. Για το γεγονός αυτό, η ΟΕΒΕΜ, για ακόμα μία φορά εκφράζει την δυσαρέσκεια της και την μεγάλη της λύπη.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της προς Εθνική Τράπεζα Θεσσαλίας η ΟΕΒΕΜ επισημαίνει πως:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εκφράζει για ακόμα μία φορά την μεγάλη της δυσαρέσκεια και αντίθεση για την διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης στο Βόλο.

Έχει προηγηθεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Βελεστίνο, δηλαδή αφορά και πάλι καταστήματα του Νομού Μαγνησίας. Η κατάργηση ενός ακόμα καταστήματος θα επιφέρει νέα αναστάτωση στο Νομό, φέροντας εμπόδια και δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πελατών (επαγγελματιών, αγροτών, συνταξιούχων, φορέων και απλών πολιτών) και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία του Νομού. Θεωρούμε πως τα έξοδα για την λειτουργία του καταστήματος είναι λιγότερα, σχετικά με την υπερφόρτωση που θα προκληθεί στα κεντρικά καταστήματα του Βόλου. Με κινήσεις κλεισίματος καταστημάτων τραπεζών ενισχύεται η άποψη για την μη «φιλική» πολιτική του τραπεζικού συστήματος προς τους συναλλασσόμενους.

Εάν σκεφτούμε ότι οι τράπεζες για κάθε διαδικασία χρεώνουν προμήθειες ακόμα και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με αποκορύφωμα η νέα προμήθεια που ανακοινώθηκε στο φόρο διαμονής που εισπράττουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα με κάρτες για λογαριασμό του δημοσίου, έσοδο που αποδίδεται όλο προς το δημόσιο, επιβαρύνοντας έτσι ένα κλάδο που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Το τραπεζικό σύστημα έχει στηριχθεί από τις πολιτικές οικονομίας όλων των τραπεζών εις βάρος των πολιτών, αποτελεί ένα εύρωστο κομμάτι της οικονομίας αυτής της χώρας και θα έπρεπε να στηρίζει κ να βοηθάει ους επαγγελματίες και όχι να τους επιβαρύνει με πρόσθετα προβλήματα. Επίσης, σημαντική συνέπεια είναι η μείωση θέσεων εργασίας και ο νέος όγκος εργασιών που θα αναλάβουν τα κεντρικά καταστήματα. Ακόμα και μια πρόταση λειτουργίας ΑΤΜ δεν αρκεί για την εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς η ανάληψη μετρητών δεν είναι η μόνη συναλλαγή με το τραπεζικό σύστημα.

Παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το θέμα αυτό και να συνεχίσει η λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας σας στην οδό Λαρίσης στο Βόλο.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου