ΤΟΠΙΚΑ

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στο ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο στον Βόλο

δεν-βγήκε-λευκός-καπνός-στο-συριζα-γ-728361

Ακαρπη η χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του Π. Σκουρλέτη – Παραμένει το χάσμα… στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει το χάσμα… στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στον «εκλεκτό» που θα υποστηριχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος από το κυβερνών κόμμα στον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η χθεσινή σύσκεψη στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του νέου γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη, δεν έβγαλε «λευκό καπνό», αφού δύο κυρίαρχες τάσεις που «συμβιώνουν» μέσα στην τοπική οργάνωση, δεν κατέστη δυνατό να συγκλίνουν σ’ ένα κοινό πρόσωπο που θα μπορούσε να προταθεί στα κεντρικά του κόμματος, ώστε δυνητικά να είναι υποψήφιος δήμαρχος απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Αχ. Μπέο. Υπό το πρίσμα αυτό η επιλογή υποψηφίου δημάρχου παραμένει σε εκκρεμότητα για το επόμενο 15ήμερο τουλάχιστον. Οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα θα είναι η σύγκλιση νομαρχιακής συνέλευσης στον ΣΥΡΙΖΑ- αφού πρώτα συνεδριάσουν οι δημοτικές οργανώσεις του Βόλου- όπου εκτός απροόπτου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον υποψήφιο δήμαρχο. Στη νομαρχιακή συνέλευση έχει ζητηθεί να παραβρεθεί και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Μάχη συσχετισμών»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, μερίδα των «προεδρικών» που έχουν την πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής σε τοπικό επίπεδο στη χθεσινή σύσκεψη φέρεται να τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του πρώην αντιδημάρχου Βόλου κ. Απόστολου Παντσά, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να αποδεχτούν τετελεσμένες συμφωνίες κορυφής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ». Επικαλέστηκαν εξάλλου, τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» με τη δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, για να υποστηρίξουν ότι διάκεινται θετικά στο ενδεχόμενο συμπόρευσης με επικεφαλής υποψήφιο τον πρώην αντιδήμαρχο.

Αντιστοίχως, εκ μέρους στελεχών που ανήκουν κυρίως στη λεγόμενη ομάδα των «53», η προσπάθεια επικεντρώθηκε κυρίως στο να υποστηριχθεί μία ευρύτερη αυτοδιοικητική σύμπραξη που θα έχει και τη στήριξη κομμάτων όπως το ΚΙΝΑΛ και αναφέρθηκαν διεξοδικά στο πρόσωπο του οικονομολόγου και πρώην προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Απόστολου Παπαδούλη, ο οποίος «συνομιλεί» με το Κίνημα Αλλαγής, για να υπογραμμιστεί πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε το δημοτικό σχήμα που θα δημιουργηθεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο.

Και για τα δύο προαναφερθέντα στελέχη, κατατέθηκαν ένθεν κακείθεν διάφορες εκτιμήσεις ως προς την εκλογιμότητά τους και την αποδοχή που μπορεί να έχουν στην κομματική και κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις που κατατέθηκαν εκ μέρους των τοπικών στελεχών της οργάνωσης, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, γεγονός που τελικά συνετέλεσε ώστε να μην ληφθεί καμία απόφαση χθες. Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία και ορθολογική σκέψη και κάλεσε τη νομαρχιακή οργάνωση να λάβει αποφάσεις μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν επίσης και οι βουλευτές κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλος, Κατ. Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής αναπτύσσοντας το δικό τους πολιτικό σκεπτικό για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αυτοδιοικητική μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου