ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέος για τα 7,5 κιλά χασίς ο 48χρονος Πηλιορείτης

προφυλακιστέος-για-τα-75-κιλά-χασίς-ο-48χρ-728488

Σε δάκρυα ξέσπασαν οι συγγενείς του μετά την απόφαση φυλάκισης

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 48χρονος Πηλιορείτης που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο κατηγορούμενος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να κρύβει σε βαρέλι στο υπόγειο του σπιτιού του συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 7.585 γραμμαρίων και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος επέμεινε στην αρχική του κατάθεση ισχυριζόμενος ότι είχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.

Επρόκειτο για «σοδειά» από 4 – 5 δενδρύλλια που είχε στην αυλή του, φέρεται να υποστήριξε και επισήμανε ότι είναι εξαρτημένος από τη χρήση κάνναβης.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή χθες το μεσημέρι αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Πηλιορείτη.

Ενώ οι αστυνομικοί του περνούσαν εκ νέου χειροπέδες, συγγενικά του πρόσωπα που βρίσκονταν στους διαδρόμους των Δικαστηρίων για συμπαράσταση ξεσπούσαν σε δάκρυα μετά τον αποχωρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αποκαλύφτηκε σε έφοδο αστυνομικών στο σπίτι του 48χρονου σε χωριό του Πηλίου και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Τα 7.585 γραμμάρια κάνναβης που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο βαρέλι ήταν όλα μοιρασμένα σε μικρότερες ποσότητες σε συνολικά 101 συσκευασίες, που ήταν έτοιμες για διακίνηση.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία με εκρηκτική ύλη βάρους 1.528 γραμμαρίων, έξι πυροκροτητές, ένα βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 120 εκατοστών, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα μονόκαννο, ένα σπρέι πιπεριού.

Επισημαίνεται ότι ο 48χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή παρά το γεγονός ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές με παρόμοιες πράξεις. Η ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ήταν πολύ μεγάλη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου