ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε ζευγάρι που «έγδυσε» φορτηγά και περίπτερο στο Πήλιο

καμπάνα-σε-ζευγάρι-που-έγδυσε-φορ-728852

«Εγδυσαν» πέντε φορτηγά κλέβοντας τις μπαταρίες μηχανής, αλλά δεν τους έφτασε αυτό. «Χτύπησαν» και σ’ ένα περίπτερο από το οποίο έκλεψαν παγωτά και αναψυκτικά αξίας 500 ευρώ.

Ο λόγος για ένα ζευγάρι ημεδαπών, που χθες οδηγήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για να δικαστεί για κλοπές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ζευγάρι τον Μάιο του 2015 εισέβαλε σε μάντρα με πλάκες Πηλίου στο Νεοχώρι και αφαίρεσε από πέντε φορτηγά που ήταν σταθμευμένα στη μάντρα τις μπαταρίες των οχημάτων συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Το ζευγάρι δεν σταμάτησε τη δράση του στο Νεοχώρι. Επιστρέφοντας για Βόλο, έκανε μία στάση στα Λεχώνια σ’ ένα περίπτερο από το οποίο αφαίρεσε παγωτά και αναψυκτικά συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Χθες οι δύο δράστες δεν παραβρέθηκαν στο Δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο. Το Μονομελές Πρωτοδικείο επέβαλε στον 37χρονο άνδρα ποινή φυλάκισης 10 μηνών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή 5 ευρώ την ημέρα, ενώ στην 36χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου