Ολόκληρη παγίδα ατυχημάτων

ολόκληρη-παγίδα-ατυχημάτων-457298

Κούνιες με κομμένες ή χωρίς καθόλου προστατευτικές αλυσίδες, τραμπάλες σάπιες με ξεχαρβαλωμένα χερούλια, παγκάκια που μόλις στέκονται… Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά που βρίσκεται στις Αλυκές, στο ύψος της περιοχής «Λαμπρόπουλου», ενώ οι περίοικοι διαμαρτύρονται καθώς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν.

Σε μια παιδική χαρά που ολόκληρη είναι μια παγίδα καλούνται να αφήνουν τα μικρά παιδιά τους να παίζουν οι γονείς στην περιοχή των Αλυκών, καθώς οι υποδομές στο πέρασμα του χρόνου… κατέρρευσαν

Από τα δύο παγκάκια που υπάρχουν όλα και όλα στο πάρκο, το ένα κουνιέται και μόλις που στέκεται όρθιο, ενώ από το άλλο έχουν βγάλει τα ξύλα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθίσει ο κόσμος, καθώς θα πρέπει να καθίσει στο σίδερο.

«Εγώ που πάω τα εγγόνια μου και κάθομαι εκεί για να τα προσέχω, δεν έχω πού να καθίσω. Και οι νέοι άνθρωποι το καταλαβαίνω ότι μπορούν να κάθονται όρθιοι, εγώ που είμαι μεγάλη γυναίκα δεν μπορώ. Με πονάνε τα πόδια μου, αλλά με τα διαλυμένα παγκάκια πού να σταθώ»; αναρωτιέται κάτοικος της περιοχής.

Την ίδια στιγμή από τις τέσσερις κούνιες που υπάρχουν στην παιδική χαρά, στις δύο που είναι για νήπια και θα έπρεπε να υπάρχουν προστατευτικές αλυσίδες. Ωστόσο στη μία η αλυσίδα είναι σπασμένη και στην άλλη δεν υπάρχει καθόλου, ενώ στις άλλες δύο τα ξύλα έχουν σχεδόν σαπίσει.

Οι βροχές και η υγρασία όμως έχουν σαπίσει και τα ξύλα στις δύο τραμπάλες, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο να σπάσουν ή να φύγουν οι βίδες την ώρα που κάποιο παιδί βρίσκεται ψηλά, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει, ενώ στη μία τραμπάλα το ένα χερούλι είναι ξεχαρβαλωμένο και κουνιέται δεξιά και αριστερά, ενώ στη δεύτερη δεν υπάρχει καθόλου χερούλι!

«Όλα είναι σκουριασμένα, σαπισμένα και χαλασμένα. Φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε στην παιδική χαρά και, αν πάνε, φοβόμαστε να τα αφήσουμε να ανέβουν στις κούνιες και τις τραμπάλες», αναφέρει η ίδια κάτοικος και προσθέτει πως επειδή ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων -και μάλιστα σοβαρών- όσοι πάνε τα παιδιά στην παιδική χαρά κάθονται και τα προσέχουν.

Σημειώνεται πως στην περιοχή δεν έχει κοντά άλλη παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά, ενώ μπροστά από την παιδική χαρά δεν έχει προστατευτικά, αν και βρίσκεται πάνω στην οδό Παπαδάκου, η οποία έχει αρκετή κίνηση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου