ΤΟΠΙΚΑ

Ναυτικό Λύκειο στο Τρίκερι ζητά ο Δήμος Ν. Πηλίου

ναυτικό-λύκειο-στο-τρίκερι-ζητά-ο-δήμο-729460

Αίτημα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Στην πλούσια ναυτική του παράδοση ποντάρει το Τρίκερι για τη συγκράτηση του μαθητικού πληθυσμού στο νησί. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ληφθεί το περασμένο καλοκαίρι, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ζητά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να υποστηρίξει αίτημα για τη δημιουργία Ναυτικού Λυκείου στο Τρίκερι, το οποίο θα λειτουργήσει με τη στήριξη τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Χθες με αφορμή το έγγραφο αίτημα που κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη της Διεύθυνσης, προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική δημιουργίας μιας νέας εκπαιδευτικής δομής που θα συγκρατήσει τον μαθητικό πληθυσμό στο Τρίκερι και ταυτόχρονα θα τονώσει τη ναυτική του παράδοση.

Πρόκειται ουσιαστικά για την επικύρωση δύο προηγούμενων αποφάσεων που λήφθηκαν σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.

Οι Τρικεριώτες θεωρούνται από τους πιο έμπειρους Έλληνες ναυτικούς. Με τα καΐκια τους ψαρεύουν σε όλο το Αιγαίο. Παλιότερα ως σφουγγαράδες κατέβαιναν μέχρι τη Λιβύη. Τη ναυτική αυτή παράδοση που έχουν δημιουργήσει στο νησί, θέλουν να συνεχίσουν τα παιδιά τους και για τον λόγο αυτό ζητούν τις αντίστοιχες δομές Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, Ναυτικό Λύκειο δεν υφίσταται ως όρος στην Εκπαίδευση. «Στη Μαγνησία εδώ και χρόνια λειτουργεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ο Ναυτικός Τομέας στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Πλέον μετά και την εκφρασμένη διάθεση του Δήμου Νοτίου Πηλίου να στηρίξει μία νέα εκπαιδευτική δομή, θα εξεταστεί από τη Δευτεροβάθμια αν μπορεί να δημιουργηθεί δεύτερος Ναυτικός Τομέας σε ένα ανεξάρτητο Επαγγελματικό Λύκειο ή ως τομέας σε υπάρχον Επαγγελματικό Λύκειο. «Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε αν θα υποβάλουμε ή όχι το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δρομολογηθεί η νέα εκπαιδευτική δομή», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου