ΤΟΠΙΚΑ

Νομική υπηρεσία Δήμου Βόλου εναντίον του Δήμου Βόλου

νομική-υπηρεσία-δήμου-βόλου-εναντίον-729466

Νομικά εναντίον του Δήμου Βόλου στρέφονται οι τέσσερις έμμισθες δικηγόροι του Δήμου Βόλου. Οι τέσσερις δικηγόροι διεκδικούν επιδόματα αδειών και δώρα που τους περικόπηκαν από τους μισθούς τους από το 2013 και η αγωγή που έχουν καταθέσει συζητείται ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόλου στις 27 Νοεμβρίου.

Χθες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου αποφασίστηκε να οριστεί εξωτερικός δικηγόρος προκειμένου να παρασταθεί ως πληρεξούσιος του Δήμου στην υπόθεση, δεδομένου ότι οι τέσσερις έμμισθες δικηγόροι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τον Δήμο από τη στιγμή που οι ίδιες διεκδικούν.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στους Δήμους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την καταβολή των επιδομάτων που τους περικόπηκαν από το 2013 και μετά δικαιώθηκαν. Με βάση το δεδικασμένο, προσέφυγαν οι αορίστου χρόνου και του Δήμου Βόλου και μέσα στο 2018 δικαιώθηκαν επίσης. Ο Δήμος Βόλου επέλεξε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Σε άλλους Δήμους, ακόμη και με πρωτόδικη απόφαση οι εργαζόμενοι βλέπουν να τους επιστρέφονται τα χρήματα που τους περικόπηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων.

Μετά τους εργαζόμενους και οι τέσσερις έμμισθες δικηγόροι ως μόνιμοι υπάλληλοι διεκδικούν επίσης τα επιδόματα, που ανέρχονται σε 5.500 ευρώ για κάθε μία από τις αρχαιότερες δύο δικηγόρους, 5.000 ευρώ για την τρίτη και 1.000 ευρώ για την τέταρτη.

Αποζημίωση μετά από πτώση δέντρου

Σε εξώδικο συμβιβασμό με δημότη που είδε το αυτοκίνητό του να καταπλακώνεται από δέντρο τον περασμένο Μάιο έρχεται ο Δήμος Βόλου, όπως επίσης αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή.

Ο ιδιώτης ζητά καταβολή αποζημίωσης συνολικού ποσού 697 ευρώ για τις υλικές ζημίες που υπέστη το όχημά του μετά από πτώση δένδρου στην διασταύρωση των οδών Κωνσταντά και Νικοτσάρα στον Βόλο στις 19 Μαΐου.

Εξάλλου, σε ιδιώτη θα ανατεθεί έναντι ποσού 19.800 ευρώ η επισκευή των δικτύων άρδευσης στο πάρκο και τις νησίδες μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου, που ξηλώθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου.

Ο «Ξενοφών» και ο «Ζορμπάς», όπως ονομάστηκαν τα καιρικά φαινόμενα, η παλαιότητα του αρδευτικού δικτύου, η μείωση της στάθμης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και η εισχώρηση θαλασσινού νερού στην παραλιακή ζώνη είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάβρωση των σωληνώσεων και την καταστροφή του αρδευτικού δικτύου σε πάρα πολλά σημεία ώστε να μην ποτίζεται το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκου Ρήγα Φεραίου, του πάρκου Τελωνείου και των νησίδων Λαμπράκη και Τελωνείου και παράλληλα να χαθούν μεγάλες ποσότητες νερού. «Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη επισκευής του αρδευτικού δικτύου διότι υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν ολοσχερώς τα εποχιακά φυτά που διακοσμούν το κεντρικότερο σημείο της πόλης», τονίστηκε στη συνεδρίαση και άμεσα ξεκινούν αποκαταστάσεις.

Τέλος αποφασίστηκε η διενέργεια ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «προμήθεια κάδων απορριμμάτων διαφόρων ειδών», ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 879.780 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου