ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζουν οι Ναοί του Αγίου Δημητρίου

πανηγυρίζουν-οι-ναοί-του-αγίου-δημητρ-729572

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο. Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός της γιορτής του Αγίου Νέστορος, Προστάτου των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της τοπικής Εκκλησίας, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση στους δρόμους της ενορίας του ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, που φυλάσσεται στον Ναό και της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Καναλιωτίσσης, η οποία φιλοξενείται στον Ναό, με την ευκαιρία της Ιεράς Πανηγύρεως.

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού

Την παραμονή της γιορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα μιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Φερρών

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ.Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα μιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα μιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νεοχωρίου

Την παραμονή της γιορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 5.30μ.μ. θα ψαλούν η Ιερά Παράκληση και τα Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πινακατών

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καποδίστρια, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα μιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πουρίου

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου