ΤΟΠΙΚΑ

Ενα βαρέλι χασίς για… προσωπική χρήση -Τι ισχυρίστηκε ο 48χρονος από το Πήλιο

ενα-βαρέλι-χασίς-για-προσωπική-χρήση-729683

Απολογείται αύριο στον ανακριτή ο 48χρονος Πηλιορείτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 7,585 κιλά χασίς

Ενα βαρέλι γεμάτο χασίς … προοριζόταν για προσωπική του χρήση(!) ισχυρίστηκε ο 48χρονος Πηλιορείτης που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και οδηγήθηκε χθες το πρωί ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου.

Ο 48χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 7,585 κιλών, κατέθεσε στην Εισαγγελία ότι επρόκειτο για τη «σοδειά» από 4 – 5 δενδρύλλια που είχε στην αυλή του και τα οποία καλλιεργούσε για προσωπική χρήση. Δήλωσε μάλιστα –προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του – εξαρτημένος, αλλά όχι… πολύ.

Όπως είναι γνωστό, σε έφοδο αστυνομικών στο σπίτι του 48χρονου σε χωριό του Πηλίου και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου αποκαλύφθηκε το βαρέλι. Βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού. Από το βαρέλι οι αστυνομικοί αφαίρεσαν 7.585 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία ήταν όλα μοιρασμένα σε μικρότερες ποσότητες σε συνολικά 101 συσκευασίες, που ήταν έτοιμες για διακίνηση.

Επιπλέον, εντόπισαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία με εκρηκτική ύλη βάρους 1.528 γραμμαρίων, έξι πυροκροτητές, ένα βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 120 εκατοστών, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα μονόκαννο, ένα σπρέι πιπεριού.

Για τα παραπάνω ο 48χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν του πεθερού του και του πατέρα του και πάλι όμως δεν έπεισε την Εισαγγελία Βόλου.

Από την Εισαγγελία Βόλου τού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο 48χρονος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου