ΤΟΠΙΚΑ

Σκύλος -φύλακας ακινητοποίησε κλέφτη σε δέντρο στον Βόλο

σκύλος-φύλακας-ακινητοποίησε-κλέφτη-729782

Ανεβασμένος σε δέντρο, στον προαύλειο χώρο μάντρας υλικών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ένας 30χρονος, γνωστός στις Διωκτικές Αρχές για περιστατικά κλοπών. Ο δράστης που είχε επιστρέψει στον… «τόπο του εγκλήματος» για να αποτελειώσει τη «δουλειά» κλέβοντας καλώδια, ακινητοποιήθηκε από σκύλο φύλακα.

Ο σκύλος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του άρχισε να γαβγίζει και να κινείται απειλητικά εναντίον του. Ο 30χρονος βρήκε διέξοδο πάνω στο δέντρο. Σκαρφάλωσε και περίμενε, ενώ από κάτω ο σκύλος συνέχισε να γαβγίζει και να του δείχνει τα δόντια του.

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας ειδοποίησε την Αστυνομία που αναζητούσε τον δράστη και συνέλαβε επί τόπου τον 30χρονο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος πριν επιστρέψει στη μάντρα είχε προλάβει να αφαιρέσει από εκεί καλώδια πολλών μέτρων αξίας 9.000 ευρώ. Όταν ο 37χρονος ιδιοκτήτης το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε τις Αρχές και άμεσα αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι έκλεψε γιατί ήθελε να εξασφαλίσει χρήματα για εισιτήριο προκειμένου να πάει στην Αθήνα να δει το παιδί του.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γνωστό στις Διωκτικές και Εισαγγελικές Αρχές δράστη, που μπαινοβγαίνει στις φυλακές για περιστατικά κλοπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι από μία σύντομη έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι μέσα σε δύο χρόνια μόνο εκκρεμούν σε βάρος του οκτώ δικογραφίες.

Σε βάρος του η Εισαγγελία Βόλου άσκησε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Ασκήθηκε επίσης δίωξη για διακεκριμένη φθορά πράγματος που είναι για κοινό όφελος επειδή την ώρα που κρατούνταν στο κρατητήριο εμφάνισε επιθετική συμπεριφορά κι άρχισε να ξηλώνει τα καλώδια από τα τηλέφωνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου